hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Még újabb Audi Crossover

Az Audi Cross Coupé quattro már ma is teljesíti a jövõ kipufogógáz-emissziós normáit.


Acécékú= Audi SUV

A  fenti  cím  nem  sajtóhiba:  rövidítés.  A  Sanghaji  Autókiállításon az Audi ugyanis a crossover-modellek  új  szegmensét  képviselõ  tanulmányt  mutatott  be.  Az  Audi  Cross Coupé quattro a kompakt prémium sportautók formavilágát és dinamizmusát egy négyüléses SUV-modell (Sport Utility Vehicle) térkínálatával és sokoldalúságával egyesíti.   A ?Liquid Ezüstre? fényezett tanulmányautó az Audik jellegzetes sziluettjével egyértelmûen a négykarikás márka sportos modelljeit idézi. Arányai és a hatalmas, 20 colos kerekei azonban már világosan utalnak a Cross Coupé quattro terepes adottságaira. Új elem az elhúzható vászontetõ, amely minden mennyiségben fejteret és természetesen friss levegõt kínál. A tetõ nyitása és csukása elektronikus vezérlésû.  
A sportos menettulajdonságokról és a takarékos üzemrõl a teljes egészében új fejlesztésû, keresztben beépített, soros négyhengeres TDI-motor 204 lóerõs teljesítménye és 400 newtonméter maximális forgatónyomatéka gondoskodik, common-rail befecskendezéssel és piezo-fúvókákkal. A korszerû 2.0 TDI mindössze 5.9 liter gázolajat igényel 100 kilométerre. A dízelrészecske-szûrõ és a Bluetec-rendszer a korom és a nitrogén-oxidok kibocsátásának drasztikus mérséklését teszi lehetõvé. Az Audi Cross Coupé quattro már ma is teljesíti a jövõ kipufogógáz-emissziós normáit.   Egy terepes adottságokkal rendelkezõ Audi számára immár magától értetõdõ a quattro állandó összkerékhajtás, amely Haldex-tengelykapcsolója segítségével biztosítja a pillanatnyi menethelyzetnek megfelelõ nyomatékelosztást. A kettõs tengelykapcsolós S tronic sebességváltó mindössze ezredmásodperceket igényel a kapcsolások végrehajtására.  
A McPherson rendszerû elsõ és négylengõkaros hátsó felfüggesztésbõl álló futómû a sportosan dinamikus irányíthatósági tulajdonságok és a magasfokú stabilitás jegyében született, különösen élvezetes autózást kínálva a kanyargós útszakaszokon. A futómû emellett mindenfajta úton, s terepen is színvonalas menetkényelmet biztosít, amely még a magasabb jármûkategóriákhoz fûzõdõ igényeket is kielégíti. A kerámia féktárcsák a fading jelenségétõl mentes, kiemelkedõ lassulást, a 20 colos keréktárcsák pedig kellõ szabadmagasságot biztosítanak a Cross Coupé számára.   A vezetõt elektronikus rendszerek egész sora segíti. Az ?Audi drive select? segítségével lehetõvé válik a motor, a sebességváltó, a kormányzás és az adaptív lengéscsillapítók három, különbözõ konfigurációjának kiválasztása. Az eredmény pedig olyan autó, amely így három teljesen eltérõ karakter szerint is élvezhetõ.   A ?drive select? rendszer ?dynamic? alapállása és ?sport? beállítása mellett az Audi Cross Coupé quattro az ?efficiency? menetprogramot is kínálja. Ebben a motor jellegmezõje és a kapcsolási pontok kifejezetten a gazdaságos vezetés szerint alakulnak, a rendszer ekkor lekapcsolja az olyan nagy energiaigényû segédberendezéseket, mint például a légkondícionáló kompresszora.
  További újdonság az MMI rendszer érintõmezõs (touch pad) kezelése. A rendszer monitora elsõ ízben kínálja a ?Dual View? technikát: a rendszer a vezetõ és az elsõ utas számára más-más képet közvetít, amelyek csak az adott irányból láthatók. A vezetõ így például éppen a fedélzeti számítógép adatait olvashatja le, miközben utasa televíziót néz, a hangot pedig fejhallgatón élvezi.   A markáns, kiemelkedõ magassugárzókkal mûködõ hangrendszer az infotainment-szolgáltatások tekintetében állít új mércét a kategóriában. A közvetett fényforrások sokaságával megvalósított hangulatvilágítás éjszaka is érdekes atmoszférát teremt az utastérben.

Kapcsolódó cikk:

Takarékos Audik

pohu/gyári fotók2007-05-16

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Nissan 370Z Coupe

Nissan 370Z Coupe - kiskép

Ár: 12.999.000 Ft
Felépítés: Kupé
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Nissan 370Z Coupe GT Edition

Nissan 370Z Coupe GT Edition - kiskép

Ár: 13.889.000 Ft
Felépítés: Kupé
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Audi A3 Attraction 1.6

Audi A3 Attraction 1.6 - kiskép

Ár: 5.120.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...