hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Squadra Race Alfa Romeo

Ezt a játékot elsõsorban azoknak ajánlanám, akiknek tetszett a régi Need for Speed 5, vagy pedig azoknak, akik nemcsak esztelen száguldást várnak egy ilyen játéktól.
A SCAR egy arcade autós játék, ám nagyon jól kidolgozott fizikája van. A grafikára rossz szavunk nem lehet, de ne várjunk tõle Most Wanted szintet. A játékban csak Alfa Romeokat vezethetünk, de ebbõl 25, jól kidolgozott modell áll rendelkezésünkre. Sok pálya van, ráadásul karrierünk során egy pályán többször fogunk versenyezni, de mindig más változatán. A versenyek során az autók törnek, ha teljesen összetörtük, elvesztettük a versenyt. Ez lehet hogy ijesztõen hangzik, de elég sokat kell ütközni, míg ez bekövetkezik. Ha mégis: van újrakezdés…

A játékot kezdõ autóversenyzõként indítjuk, ha teljesítjük a versenyeket, tapasztalat pontokat (XP) kapunk. Ebbõl megfelelõ mennyiséget összegyûjtve szintet léphetünk. Ekkor a program feloldhat pályákat vagy autókat. Szintlépések után szétoszthatjuk a pontokat versenyzõnk képességeinek javítására:

Heart/Szív: Megnöveli a versenyzõ életpontjait. Ezt azért hasznos fejleszteni, mert mikor az ellenfeleink mögénk kerülnek, ez elõbb - utóbb elfogy, és elhomályosodik a kép.

Vision/látás: Növeli a ’’Tiger effect” erejét. Ez arra jó, hogy ha hibázunk, akkor az idõt visszapörgetve megpróbálhatjuk elkerülni az elkövetett hibát.

Intimidation/megfélemlítés: Ez a képesség másik versenyzõk életpontjait veszi el, és így hibát követnek el.

Handling/kezelés: Megnöveli az autók tapadását.

Acceleration/gyorsulás: Minden autónak megnöveli a gyorsulását.

Recovery/gyógyulás: Ha nagy sebességnél ütközünk, akkor elhomályosodik a kép; ennek az idejét rövidíti le.

Focus/koncentrálás: Ellenállóbbá teszi az autókat, és a versenyzõt az ’’ Intimidation’’ képesség ellen.

Anticipation/megérzés: Megnöveli a ’’Tiger effect’’ hatékonyságát.

Endurance/állóképesség: Megnöveli az életpontjaink visszatöltési sebességét.

Karakterünket felszerelhetjük egyes versenyeken nyert tárgyakkal, amik a képességeinket javítják. Ezeket szintén a versenyek teljesítése után kapjuk meg. Ahogy haladunk elõre úgy lesznek egyre erõsebbek, agresszívebbek az ellenfelek, de õk is követnek el hibákat, még közremûködésünk nélkül is… Többféle játékmódban játszhatunk: Dynasty mode: Építhetjük versenyzõi karrierünket

Tours: Öt nehézségi szint van. A legkönnyebtõl kell kezdeni, és csak az elõzõ szint teljesítése után mehetünk a következõn. Vannak külön versenyek, amelyek a szintlépést segítik elõ és vannak, ahol tárgyakat lehet nyerni. Ezt a módot minden verseny megnyerése nélkül is végig lehet játszani, de akkor kevesebb jutalmat kapunk.

Challenges: Itt különbözõ feltételek mellett kell végigmennünk egy pályán. A nehezebb szintekre fejlõdéssel juthatunk be. Jutalmunk jobb tárgyak, illetve autók lesznek.

Továbbá lehetõségünk van még szabadjátékra, a már megszerzett pályákon autóinkkal. Játszhatunk többen is, hálózaton vagy interneten keresztül. Ami nem tetszett: amikor billenytûzettel játszottam, a többívû kanyaroknál egy kellemetlen, szaggatott zúgást hallottam; hiába állítottam be a hangbeállításoknál a kézikönyvben leírtaknak megfelelõen. Ami még fontos az az, hogy a Windows 2000, vagy XP alatt való futtatásához le kell tölteni az 1.1-es javítást. Ezt megtehetitek a http://www.milestone.it/eng/SCAR/scar.html oldalról. A demó is innen tölthetõ le.

Ezt a játékot elsõsorban azoknak ajánlanám, akiknek tetszett a régi Need for Speed 5, vagy pedig azoknak, akik nemcsak esztelen száguldást várnak egy ilyen játéktól.

Minimum gépigény: Intel P III 800+ MHz; 256MB RAM ; 64Mb 3D video Ajánlott: Intel 2.0GHz 512MB RAM ; 128Mb video

Abonyi Dani2006-01-03

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló