hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Csendesebb a Carat

A Carat Progresso ?lelke? egy olyan újdonságnak számító különleges anyagkomponens, amely lényegesen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosít a nyári záporoktól síkossá váló utakon is.
Az ismert vezetõ német gumigyártó, a Fulda egy új, közepes és nagy teljesítményû autókra szánt nyári abroncsot mutatott bea közelmúltban. A Fulda Carat Progresso különleges anyaghasználatának köszönhetõen nemcsak jobb tapadást és ? vizes úton ? rövidebb fékutat, hanem nagyobb csöndességet is biztosít.

A Fulda tervezõinek szándéka szerint a Carat Progresso különösen vizes úton tûnik ki jó kezelhetõségével.A Carat Progresso ?lelke? egy olyan újdonságnak számító különleges anyagkomponens, amely lényegesen jobb tapadást és rövidebb fékutat biztosít a nyári záporoktól síkossá váló utakon is. A kevéssé elasztikus keverék kifejlesztésével a Fulda mérnökei elérték, hogy az autó abroncsa hosszabb ideig érintkezik az útfelülettel és így optimális kezelést és kivételes húzóerõt szolgáltat még szélsõségesen nedves idõjárási körülmények között is. Az új összetétel további elõnye a kopással szembeni nagyobb ellenálló képesség és a hosszabb élettartam.

Az újszerû anyaghasználatot a megújult mintázat egészíti ki. A sûrûn elhelyezett mintaelemek valósággal ?harapják? az aszfaltot, míg a széles árkok a jó vízelvezetést szolgálják. A Carat Progresso ennek köszönhetõen jelentõsen csökkenti az ún. vizenfutás (aquaplaning) kockázatát. A gyár tesztjei szerint erõsen nedves úton az új Fulda abronccsal szerelt autó 80 km/h sebességrõl négy méterrel rövidebb fékutat produkált, mint a konkurens gumikon futó társa. A Carat Progresso kiváló irányíthatóságát a minden eddiginél szilárdabb váz és a széles középsõ bordázat biztosítja.

A zajcsökkentés szintjén szintén forradalmi változásokat hozott el a Carat Progresso. A DualShift névre keresztelt gumi-design ? mint az elnevezés is mutatja ? két egymáshoz szorosan kapcsolódó elemet tartalmaz. A számítógépes modellezésnek köszönhetõen sikerült olyan futófelületet elõállítani, amely igen széles frekvenciaspektrumokat, azaz igen alacsony zajszintet produkál. Az Carat Progresso különleges zajkényelmének másik pillére a hat ún. borda, amelyek külön-külön forgatva kioltják egymás zajhatását.

A Carat Carat Progresso értékesítése a közeljövõben kezdõdik meg Magyarországon. 14-tõl 16 colos méretig összesen 44 különbözõ verzióban vásárolható majd meg.

kgy2006-02-15

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló