hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Dunlop, a tesztnyertes

Ki tudja már hányadik alkalommal lett tesztgyõztes a németországi autós szaklapoknál a Dunlop különféle abroncsa. Téli bemutató.

 Téli abroncsbajnokok

A napokban tették közzé a téli gumiabroncsok tesztjeinek eredményeit. Akár a német ADAC autóklub, az Auto Bild Sportcars vagy az Auto Motor und Sport tesztjérõl van szó, az élvonalbeli helyeket a Dunlop SP Winter Sport 3D és a Goodyear UltraGrip 7+ gumiabroncsok szerezték meg. Mindkét gumiabroncs esetében fõként a nedves és a havas úton mérhetõ tulajdonságaik kaptak pozitív értékelést.


"Az elvégzett tesztmódszerek, kritériumok és más tényezõk miatt, az egyes tesztek informatív értéke néha kétséges lehet. Ha viszont több, különösen nagy tekintélyû teszt együttesen is az elsõ helyekre sorolja a Dunlop SP Winter Sport 3D és a Goodyear UltraGrip 7+ gumiabroncsokat, ráadásul ezt több egymást követõ évben is, akkor az vitathatatlanul az abroncsok minõségét tükrözi." kommentálta a tesztek eredményeit Boris Tománek, a Goodyear Dunlop Tires marketing & PR menedzsere.

ADAC teszt
A német ADAC autóklub elismert téli személygépjármû-abroncs tesztje két abroncsméretre összpontosított. A 185/65 R 15 T méretkategóriában a Dunlop SP Winter Sport 3D az elsõ helyen végzett, míg a Goodyear UltraGrip 7+ a második helyet szerezte meg. Ezen túlmenõen mindkét abroncs megszerezte a „különösen ajánlott” értékelést is.

Az Auto Zeitung tesztje
A 14 darab M+S jelzésû gumiabroncsot felvonultató tesztben a 195/65 R 15 méretkategóriában a Goodyear UltraGrip 7+ a 2. helyet szerezte meg, míg a Dunlop SP Winter Sport 3D a 3. helyen végzett.

Az Auto Bild Sportcars tesztje
Ebben a tesztben összesen 5 nagyteljesítményû téli, ritkábban használt 245/40 R18 méretû gumiabroncsot teszteltek, amelyeket elsõsorban sportautókon használnak. Errõl az is tanúskodik, hogy a tesztet egy Audi TT-n hajtották végre. Az összehasonlító teszt gyõztese végül a Dunlop SP Winter Sport 3D abroncs lett. A Goodyear UltraGrip 7+ abroncsot ebben a méretben nem gyártják, ezért azt nem is értékelték.


Az Auto Motor und Sport tesztje
A német folyóirat hagyományos tesztje a 10 darab 205/55 R16 H méretû téli abroncsot értékelte. Ennek a tesztnek az egyértelmû gyõztese a Goodyear UltraGrip 7+ gumiabroncs lett, ahol különösen a havas tulajdonságait méltatták, amely a 100 lehetséges pontból 95 pontot szerzett. A Dunlop SP Winter Sport 3D abroncs az 5. helyen végzett.

Gumis rovatunk itt.


 

ws/gyári képek2010-10-11

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló