hirdetés
hirdetés

Egymillió a TPCA-ból

A közös gyártás 2005-ben indult: Citroen C1, Toyota Aygo, Peugeot 107- mára egymillió darab.

Egységben a nyerõA PSA Peugeot Citroën és a Toyota Motor Corporation (TMC) bejelentette, hogy a Toyota Peugeot Citroën Autógyár (TPCA) ma ünnepeli egy milliomodik, Kolinban (Csehország) legyártott jármûvét.

          Ilyen lehet az ajándék kiskocsi- polgármesteri használatra

Yasuhiro Takahashi, a TPCA elnöke a piros, ötajtós, benzines Citroën C1-est december 13-án Kolin polgármesterének, Jiri Buric-nak ajándékozza. Ezt a darabszámot három év és kilenc hónap alatt sikerült elérni. Az eredmény, amely mérföldkõ az üzem számára igazolja, hogy rendkívül sikeres az együttmûködés a két konszern a PSA Peugeot Citroën és a TMC, azaz a TPCA anyavállalatai között. A közös gyártás 2005-ben indult, és azóta a három kis TPCA belépõmodell— a Peugeot 107, a Citroën C1 és a Toyota AYGO—kereskedelmi sikerré vált, mivel gazdaságos és környezetkímélõ alternatívát kínálnak és alkalmazkodnak az Európai piac igényeihez.

Mindhárom kapható 3- illetve 5-ajtós változatban, benzin- vagy dízelmotorral. A TCPA-nál gyártott modellek az elsõk között vannak üzemanyag-hatékonyságban és a legalacsonyabb CO2 kibocsátással büszkélkedhetnek. November 29-én a TPCA megkezdte a három kis, belépõszintû modell frissített  változatának gyártását: mindhárom  dinamikusabb, erõteljesebb külsõt kapott.

A Prágától 60 kilométerre fekvõ TPCA közel 3500 embert foglalkoztat.  Mind a négy gyártási tevékenység - a préselés, hegesztés, fényezés és összeszerelés – is a gyár különbözõ üzemeiben kap helyet. A PSA Peugeot Citroën és TMC által létrehozott beruházás teljes értéke 1,3 milliárd EURO.


Kapcsolódó cikkek:Itt mutattuk be a három kiskocsit


Megújult Citroën C1

hn/gyári kép2008-12-02

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Citroen C1 1.0i Spot

Citroen C1 1.0i Spot - kiskép

Ár: 1.990.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Citroen C1 1.0i Spot

Citroen C1 1.0i  Spot - kiskép

Ár: 2.165.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Citroen C1 1.0i Comfort

Citroen C1 1.0i Comfort - kiskép

Ár: 2.515.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...