hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Az új Crafter

Az új Crafter új fejlesztésű, Euro 6 minősítésű motorjaival és teljes egészében új tervezésű karosszériájával kategóriája legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását célozza.

A nagy testvér

 

Az új Crafter új fejlesztésű, Euro 6 minősítésű motorjaival és teljes egészében új tervezésű karosszériájával kategóriája legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztását és károsanyag-kibocsátását célozza.Rövid- és hosszútávú használatra egyaránt ideális, különösen megbízható erőforrások segítik csökkenteni az állásidőket. Kopó alkatrészei, karbantartása és javítása csekély költségszinttel hosszú távon is kedvező üzemeltethetőséget biztosít.

Optimális méretei szintén az új Crafter maximális kihasználhatóságát szolgálják, amely a nagy raktérfogat és a lehető legkisebb külső méretek összhangját kínálja. Ezzel egyszerre gondoskodik fordulékonyságról és minden terhelési állapotban biztos menettulajdonságokról, de a raktér térfogata és hosszúsága tekintetében is egyaránt felülmúlja elődjét és vetélytársait.

vw_crafter_20160803_01.jpg

Az új Crafter első ízben kínálja immár a magasabb össztömeg-kategóriákban is változatai különösen széles palettáját. A kimondottan a Crafter számára kifejlesztett „EA 288Nutz” 2,0 literes TDI motor négy teljesítménylépcsőben szerepel a palettán, igény szerint 75 kW (102 LE), 90 kW (122 LE), illetve 103 kW (140 LE) vagy BiTurbo-TDI kivitelében 130 kW (177 LE) teljesítménnyel választhatják a vásárlók. Az új Crafter motorizáltsága rendkívül széles kínálatában igény szerint első-, hátsó- vagy a 4MOTION összkerékhajtással rendelhető. Az ügyfelek mindegyik hajtásváltozatban manuális és automata sebességváltó között is választhatnak – ennél sokszínűbb választék aligha állt még rendelkezésre e piaci szegmensben.

Ez azonban még korántsem minden: modellváltozattól függően járműhosszúságból is háromféle áll rendelkezésre. Ehhez a zárt kivitelek ugyancsak háromféle tetőmagassága társul, így minden ügyfél – a választott modell függvényében – egyéni igényeinek leginkább megfelelő módon konfigurálhatja az új Craftert. Ennek megfelelően minden vásárló a motor, a sebességváltó, a hajtásrendszer, a járműhosszúság és a tetőmagasság számára legmegfelelőbb összeállítását választhatja.

vw_crafter_20160803_02.jpg

Az új Crafter vezetői segédrendszerei terén minden eddiginél jóval magasabbra emeli a mércét a nagyméretű transzporterek szegmensében. A cél ez esetben, hogy a korszerű aktív és passzív biztonsági rendszerek mindenfajta terhelési állapot mellett optimális védelmet nyújthassanak a bennülők számára. Az ebben a kategóriában elsőként alkalmazott elektromechanikus szervokormánynak köszönhetően az új Crafter kínálatában olyan aktív vezetői segédrendszerek egész sora jelenhet meg, mint például a vontatmány-stabilizáló funkcióval kiegészített ESP, a követési távolság automatikus szabályzása (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens vagy éppen a vontatmánnyal végzett manőverezést segítő berendezés. A passzív biztonság tekintetében a vezető és az utasok első, oldal- és fejlégzsákjai mellett szintén fejlett technikák sokasága áll rendelkezésre. Ilyen például a tolatókamera, a parkolássegítő távolságellenőrző rendszer és a parkolóhelyről való kiállást segítő funkció (Rear Traffic Alert). A zavartalan, nagy hatótávú látást LED-fényszóró, kanyarodófény és távfény-asszisztens hivatott segíteni. Az új Crafter mobil-online-szolgáltatásai szintén pontosan az ügyfelek egyéni igényeire szabhatók.

vw_crafter_20160803_03.jpg

Kimondottan az új Crafter számára új gyár létesült Wrzesniában, amely Poznan-Antoninek immár több mint húsz esztendeje működő Volkswagen-üzeme mellett a márka immár második termelési helyszíne Lengyelországban. A jövő Crafter-gyára 220 hektáron, azaz mintegy 300 futballpályányi területen épült fel Wrzesniában. Teljes kapacitásakor több mint háromezer dolgozónak ad munkát, a beszállító cégek megtelepedésével pedig további munkahelyek sokasága jön létre e régióban.

pohu/gyári fotók2016-08-03

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló