hirdetés
hirdetés

Két Ford újdonság

A Ford a héten a Transit Van modellekkel együtt mutatta be továbbfejlesztett Tourneo Connect és Tourneo Courier személyszállítóit, amelyek 2018 közepétől még stílusosabb dizájnnal, takarékosabb hajtásláncokkal és új, fejlett vezetőtámogató biztonsági rendszerekkel gyarapítják a Transit családot.

 

Új Tourneo Connect és Courier

Az öt- és hétüléses változatban kapható új Tourneo Connect és az ötüléses új Tourneo Courier modellekkel teljessé válik a Ford megújított Tourneo személyszállító-kínálata. A modellsorozat csúcsát képviselő hét/kilencszemélyes Tourneo Custom már idén megjelent a piacon, és a vadonatúj, prémium minőségű utasteret kínáló jármű immár megrendelhető a márkakereskedésekben.

“Az új Tourneo Connect és Courier személyszállítók nemcsak tágas és sokoldalú autók, hanem olyan technológiákat is kínálnak a vásárlóknak, mint a SYNC 3 csatlakozási rendszer, aminek segítségével az emberek a lehető legtöbbet hozhatják ki pörgős, aktív életstílusukból,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. „Kifinomult hajtáslánc-technológiáink – köztük a hengerlekapcsolással kiegészített 1,0 literes EcoBoost benzinmotor – révén az új Tourneo modellek nemcsak élvezetesebben vezethetők, hanem olcsóbban is lehet velük közlekedni.”

Új Ford Tourneo Connect

Az új Ford Tourneo Connect stílusos orr-részének leghangsúlyosabb elemei a látványos, öt díszléces Transit-hűtőrács és a keskenyebb fényszórók; az erős fényű HID Xenon lámpákat a gazdagabb felszereltségű változatokban LED nappali menetfény egészíti ki. Az autó frissebb megjelenését aerodinamikus vonalvezetés és első légterelő teszi teljessé.

fordturneo201701

Mind az ötüléses Tourneo Connect, mind pedig a hétüléses Grand Tourneo Connect utasai szép és tartós új kárpitozásban gyönyörködhetnek. A megújult műszerfalon egy új központi kezelőfelület kapott helyet, amit a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban tablet-jellegű, lebegő kialakítású, 6 colos színes érintőképernyő egészít ki; erről kezelhető az autó SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszere.

Az új modellben a szegmensben elsőként jelennek meg olyan vezetést támogató biztonsági rendszerek mint az Intelligens Sebességhatároló, ami automatikusan szabályozza az autó sebességét, megakadályozva a gyorshajtást; a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer; az Oldalszél Stabilizálás; valamint az Aktív Parkolóasszisztens, ami a párhuzamos és a merőleges parkolóhelyekre egyaránt önálló kormányzással manőverezi be az autót.

A legmodernebb erőforrásokból összeállított motorkínálat alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást kínál, és megfelel az Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A Ford vadonatúj 1.5 EcoBlue dízelmotorja a legújabb üzemanyag-befecskendező, turbótöltő és emisszióvezérlő technológiákkal működik, és a csekély belső súrlódású erőforrás magasabb teljesítményt ad le, miközben érezhetően alacsony üzemanyag-fogyasztással mozgatja a Tourneo Connect és Grand Tourneo Connect modelleket.

Az új Tourneo Connect kínálatában a többszörös díjnyertes 1.0 EcoBoost motor új változata is szerepel, amelynek hengerfejét, üzemanyag-befecskendezését és emisszióvezérlését a mérnökök jelentős mértékben átalakították, hogy tovább csökkentsék az egység üzemanyag-fogyasztását. Az új technológiák közt fontos megemlíteni a hengerlekapcsolást, ami lehetővé teszi, hogy kis terhelés mellett a motor két hengerrel működjön, így redukálhatók a pumpáló mozgásból adódó veszteségek és az erőforrás még takarékosabbá válik.

fordturneoconnect201702

Az autó alapfelszereltségében most egy tovább tökéletesített hatfokozatú manuális sebességváltó jelenik meg. Az 1,5 literes EcoBlue motorhoz emellett egy új nyolcfokozatú automata sebességváltó is kérhető, ami nemcsak alacsony üzemanyag-fogyasztást és gyors gázreakciókat biztosít, hanem zökkenőmentesen és fürgén kapcsolja a sebességfokozatokat.

A két új Tourneo Connectben továbbra is rugalmasan variálható ülések, tágas csomagtér és tolóajtók biztosítják a sokoldalúságot és a praktikumot. A Tourneo Connect 60/40 arányban osztott hátsó üléssora síkba dönthető vagy előre buktatható, sőt akár ki is emelhető; ez utóbbi esetben az első ülések mögött 2410 literes hasznos tér alakítható ki. A Grand Tourneo Connect hátsó üléssorai könnyen és gyorsan síkba dönthetők (ilyenkor a csomagtér mérete 2620 literre nő), a harmadik sor ülései pedig előre-hátra csúsztathatók, így az utastér még praktikusabban variálható.

Új Ford Tourneo Courier

A Ford Transit család legkisebb tagja, az ötüléses Tourneo Courier is megújult orr-résszel és áttervezett hűtőráccsal jelenik meg. Az új formavilágú, ergonomikusabb középkonzolon a gazdagabb felszereltségű modellváltozatokban új helyre, a vezetőhöz közelebb került a nagyobb, 6 colos színes érintőképernyő, amelyen keresztül a SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer is kezelhető.

A legutóbbi Euro 6.2 károsanyag-kibocsátási előírásoknak megfelelő motorkínálatban üzemanyag-takarékos 1.5 TDCi dízel- és 1.0 EcoBoost benzinmotorok szerepelnek. Mindegyik modellváltozatban a Ford vadonatúj, hatfokozatú manuális sebességváltója kerül a korábbi ötfokozatú egység helyére; az új szerkezet minőségibb kapcsolási érzetet, kifinomultabb működést és kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást kínál.

fordcourier201703

A csekély üzemben tartási költségek érdekében a dízelmotoros modellek alapfelszereltségében egy új fogyasztáscsökkentő csomag is megjelenik, amelyben az optimalizált aerodinamikai megoldások mellett Aktív Hűtőrács technológia csökkenti az autó légellenállását, emellett pedig biztosítja, hogy a motor gyorsabban érje el optimális üzemi hőmérsékletét.

A kifutó modell minden értékét megőrizve az új Tourneo Courier remekül kihasználható csomag- és utasteret kínál a családok és a városi autósok aktív életstílusához. A rugalmasan variálható kabinban akár 1656 literes csomagtér is kialakítható a 60/40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével, és az utastér hátsó része könnyen megközelíthető a két tolóajtón keresztül. A modellsorozat vásárlói négy különféle kivitel közül választhatnak, amelyek közt a Titanium és Sport változatok képviselik a kínálat csúcsát.

Az új Tourneo Connect és Tourneo Courier modellekről a 2018-as bemutatót megelőzően várhatók további információk (beleértve az üzemanyag-fogyasztási és teljesítmény-adatokat).

gyo/gyári képek2017-12-08

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Dacia MCV LOGAN 1.4 öt szem.

Dacia MCV LOGAN 1.4  öt szem. - kiskép

Ár: 2.349.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Dacia MCV AMBIANCE 1.4 öt szem.

Dacia MCV AMBIANCE 1.4 öt szem. - kiskép

Ár: 2.619.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Dacia MCV LAUREATE 1.4 öt szem.

Dacia MCV LAUREATE 1.4 öt szem. - kiskép

Ár: 2.789.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...