hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

KIA siker

Az IQS rangsort az autótulajdonosok határozzák meg, a gépkocsi megvásárlását követő, első 90 nap tapasztalatai alapján értékelve a vezetési élményt, a motort és a sebességváltót, valamint felvetve egy sor esetleges, minőségi jellegű kifogást.

Majdnem Porsche

 

A Kia Motors újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a J.D. Power 2015-ös kezdeti minőségi felmérésében (Initial Quality Study, IQS) a teljes iparág második legjobban teljesítő márkájaként végzett. A Kia IQS pontszáma további 20 ponttal nőtt a tavalyi, minden korábbinál magasabb eredményhez képest, így a rangsorban négy helyet átugorva az összesített ezüstérmet szerezte meg 33 márka közül; illetve a legelső helyen végzett a tömegpiaci (nem prémium) márkák körében.

Az idén 29. alkalommal megszervezett J.D. Power IQS felmérés 26 méretosztályban elemzi a tulajdonosoktól kapott információkat. Az IQS rangsort az autótulajdonosok határozzák meg, a gépkocsi megvásárlását követő, első 90 nap tapasztalatai alapján értékelve a vezetési élményt, a motort és a sebességváltót, valamint felvetve egy sor esetleges, minőségi jellegű kifogást.

kia_djpower.jpg

A Kia felemelkedésének fő motorja az volt, hogy legkeresettebb típusai közül kettő – a Soul és a Sorento – is kategóriája abszolút legjobbjának bizonyult, míg a Rio, az Optima, a Cadenza, a Sportage és a Sedona (egyes piacokon Grand Carnival) modellek méretosztályukban a legjobb három között végeztek.

A Kia Egyesült Államokbeli eladásai több mint megkétszereződtek az elmúlt hat évben, valamint a márka, jelentős beruházásokkal erősítette meg helyzetét a piacon, és folyamatosan egyre előrébb végzett a J.D. Power éves IQS értékeléseiben. Miután a Soul 2012-ben első helyet ért el a kompakt szabadidőautók kategóriájában, a Kia 2013-ban bejutott az összesített Top 10-be, amint a Soul és a Sportage első helyen (döntetlen) végzett saját kategóriájában, majd a márka 2014-ben az iparág hatodik legjobbjaként zárta a felmérést.  A vállalat 1,1 milliárd dolláros beruházási értéket képviselő, West Point-i (Georgia állam) üzeme, a Sorento és Optima modelleket előállító Kia Motors Manufacturing Georgia minden idők legelőkelőbb eredményét érte el az észak/dél-amerikai autóipari gyártók minőségét rangsoroló 2015-ös felmérésen. Ezen túlmenően a Soul-t gyártó Kwangju üzem a legelső helyen zárta a felmérést az ázsiai csendes-óceáni térségben.

 

fa/gyári fotó2015-06-23

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló