hirdetés
hirdetés

Kuga ötlet

Tavaly az új Ford Kuga volt az első közepes méretű SUV az európai piacon, ami kéz használata nélkül nyitható csomagtérajtót kínált.

Láblengetős

 

A legtöbb ember számára ismerős a helyzet, amikor mindkét kezében bevásárló szatyrokkal egyensúlyoz az autó mögött, miközben megpróbálja előhalászni a kocsikulcsot, hogy kinyithassa a csomagtartót. Az új Kuga vásárlói számára mindez már csupán egy vicces emlék: tavaly az új Kuga volt az első közepes méretű SUV az európai piacon, ami kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtót kínált.

Az új technológia lehetővé teszi, hogy az autósok egy könnyed lábmozdulattal nyissák a csomagtartót, így nem kell letenniük a kezükben tartott tárgyakat vagy bevásárló szatyrokat. 2013-ben több mint 35.700 Kuga-vásárló (a vevők 48 százaléka) rendelte meg autójához ezt a rendszert, sőt Hollandiában a vásárlók 94 százaléka választotta ezt a megoldást. A Ford hat legnagyobb európai piacán belül a rendszer Olaszországban (60 százalék) és Németországban (57 százalék) bizonyult a legsikeresebbnek.

Ford_Kuga_automata_csomagterajto_1.jpg

Mindannyian ácsorogtunk már tömött szatyrokkal az autó mögött, azt kívánva, hogy bárcsak létezne egy varázsige, amire kinyílik a csomagtartó.” - fogalmaz Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. “A kézhasználat nélkül nyitható csomagtérajtó olyan technológia, ami kissé kellemesebbé teszi vásárlóink mindennapjait.”

A hátsó lökhárító alatt két szenzor található; ezek érzékelik az ott álló ember lábát és a lábmozdulatot. A Kézhasználat Nélkül Nyitható Csomagtérajtó védett az akaratlan nyitások ellen így nem aktiválódik, ha például egy állat fut el a jármű alatt. A Ford önkéntesekkel tesztelte a rendszer prototípusát, hogy kidolgozzák, milyen lábmozdulatra nyíljon a csomagtér.

Ford_Kuga_3.jpg

Az új Kuga népszerű rendszerei közé tartozik még az Aktív parkolóasszisztens, az Active city stop, és az összkerékhajtás is; ez utóbbi a szempillantásnál hússzor gyorsabban méri fel az útviszonyokat, s azonnal ideális mértékben osztja el a vonóerőt az egyes kerekek közt, folyamatosan garantálva a lehető legjobb irányíthatóságot és úttartást.

Az új Kuga a Ford egyre bővülő európai SUV-családjának éllovasa; a márka szabadidő-autóinak sorában megtalálható még a kis EcoSport SUV, később pedig megjelenik a kínálatban a nagyméretű Edge modell is, ami Észak-Amerikában és más piacokon már igen sikeresnek bizonyult.

vzs/gyári felvételek2014-02-16

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.2l 69LE M5

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.2l 69LE M5 - kiskép

Ár: 2.904.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.3l TDCi DPF 75LE M5

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.3l TDCi DPF 75LE M5 - kiskép

Ár: 3.399.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford Ka Grand Prix II 3 ajtós 1.2l 69LE M5

Ford Ka Grand Prix II 3 ajtós 1.2l 69LE M5 - kiskép

Ár: 3.351.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...