hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

435 lovas hibrid a Toyotától

Egy teljesen új 5 literes V8-as motort társítottak egy nagy teljesítményû villanymotorral és egy új tervezésû, nagyteljesítményû akkumulátor csomaggal.
A 2006-os New Yorki Nemzetközi Autószalonon tartott sajtótájékoztatón a Lexus bemutatta a vadonatúj LS600h hibrid prémium limuzint. Európába a tervek szerint 2007. júniusában érkezõ összkerékhajtású LS600h lesz a világ elsõ teljesértékû hibrid V8-as erõforrással szerelt jármûve.

Az LS600h-ban a Lexus Hybrid Drive rendszer az RX400h-ban és a GS450h-ban kiforrott mûszaki tartalomra épül, egy teljesen új 5 literes V8-as motort társítva egy nagy teljesítményû villanymotorral és egy új tervezésû, nagyteljesítményû akkumulátor csomaggal. Ez a fejlett kombináció a környezetkímélõ hatékonyság és a teljesítmény egyensúlyát fogja nyújtani az LS600h-ban, felruházva a hibridet egy több mint 435 lóerõs (320 kW) csúcsteljesítménnyel.

Az óriási teljesítmény közvetítésére egy új, mechanikus összkerékhajtási rendszert alkalmaznak a kezelhetõség és stabilitás érdekében. Az LS600h-ban emellett egy újonnan kifejlesztett kétfázisú elektronikusan vezérelt, folyamatosan változó áttételû váltómûvet (E-CVT) alkalmaznak. Ez a kombináció egyenletes teljesítményleadást és meggyõzõ haladási sebességet eredményez.

Az LS600h-ban található Lexus Hybrid Drive rendszer az autóipar eddigi legfejlettebb benzin-elektromos hibrid rendszere, amely egy modern 12 hengeres motor erejét és teljesítményét nyújtja, miközben üzemanyaghatékonyság szempontjából a V8-as osztály legjobbja.

A zaj, a vibráció (NVH) a hibrid erõforrásból adódó növekedése miatt az LS600h-t úgy tervezték, hogy új mértéket állítson fel a gördülési zaj szempontjából a felsõ-prémium limuzinok osztályában. Az LS600h utasterének csendessége a kiegészítõ motorok és kapcsolók alapos áttervezésének köszönhetõ.

A fejlesztõmérnöki technológia és az NVH méretezés eredményeképpen a hibrid LS lesz várhatóan a valaha épített legcsendesebb autók egyike.

vépé2006-04-14

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló