hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Audik elvonókúrán

Váltásjelzõ figyelmeztet, hogy kapcsolni kell, de azért áthangolták a motorokat is.


kevesebbel beérik
Az Audi négy új, különösen takarékos üzemû modellel bõvíti két legnagyobb sorozatú családjának választékát. Az A3 és A3 Sportback 1.9 TDI e, valamint az A4 2.0 TFSI e limuzin és Avant változata a jövõben  még takarékosabb lesz.  Az Audi közvetlen befecskendezési technikák terén rendelkezésre álló nagy tapasztalata így a magas teljesítményszint mellett kisebb fogyasztást eredményezhet a jövõben.  


A fenti modellváltozatok esetében a tervezõk további különleges részletmegoldásokat is alkalmaztak a takarékos autózás szolgálatában. Mind a négy modell közös új felszerelése a sebességváltás-jelzõ. Ez a pillanatnyi menethelyzetnek a motor fordulatszáma és terhelése alapján elvégzett kiértékelését követõen, a mûszeregység közepén, azaz közvetlenül a vezetõ látóterében jelzi, amikor már a következõ sebességfokozat optimálisan kapcsolható. Az üzemanyag-fogyasztás tekintetében ugyanis különösen fontos, hogy a vezetõ mindenkor teljes mértékben kihasználja a jármû kínálta lehetõségeket. Az új sebességváltás-jelzõ értékes kiegészítõ információval szolgálhat a nem gazdaságos vezetési stílushoz.  
E mellett az A3-nak a 3.-5. sebességi fokozatában hosszabbak az áttételei, az A4 modellek pedig szériában különösen hosszú 6. fokozattal kiegészített manuális sebességváltóval készülnek. A különbözõ tömegcsökkentési megoldásokkal ? például az A4 alumínium motorháztetejével ?, a 16 colos, 205/55 méretû, alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokkal, valamint bizonyos aerodinamikai kiegészítõ elemekkel ? mint például az A4 limuzin ?S line? hátsó légterelõje ? mindegyik új modellváltozat magasfokú mindennapi használhatóságot biztosít a vásárlóknak, ráadásul különösen gazdaságos üzem mellett. A motorszabályzó elektronika mûködését szintén a kifejezetten alacsony üzemanyag-fogyasztás jegyében hangolták át. A TDI és a TFSI motorok magas forgatónyomaték-szintjének köszönhetõen a kiemelkedõ vezethetõség, a rugalmasság és a kényelem egyaránt szerves része a speciális Audi A3 és A4 modellek ?repertoárjának?.   Az új Audi A4 2.0 TFSI a 125 kW (170 LE) teljesítményû, sokszorosan díjnyertes 2,0 literes TFSI motorral a legközvetlenebb módon mutatja meg e két fontos tulajdonságát. Egyfelõl 230 kilométer/óra csúcssebességével és a 0-ról 100 kilométer/óra tempóig tartó 8,3 másodperces gyorsulásával valóban mutatós menetteljesítményeket kínál. Másfelõl azonban a benzines A4 modellek palettájának legalacsonyabb átlagos üzemanyag-fogyasztási értékeit nyújtja: 100 kilométerenként mindössze 7,1 liter (az A4 Avant esetében 7,2 liter), ami egyetlen tank üzemanyaggal akár 1.000 kilométer autózást is lehetõvé tesz.   A 77 kW (105 LE) teljesítményû erõforrással és dízel részecskeszûrõvel szerelt A3 és A3 Sportback 1.9 TDI átlagfogyasztási értéke szintén zsebre ható lehet: 4,5 liter 100 kilométerenként, mégpedig 120 gramm/kilométert el nem érõ szén-dioxid kibocsátás mellett, a vezetõnek akár 1.200 kilométeren át sem szükséges üzemanyagtöltõ állomást keresnie.


Kapcsolódó cikk:Audi eladási sikerek  

pohu/gyári fotók2007-02-22

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló