hirdetés
hirdetés

Bárhol egy mellék

Ez a készülék az internethez csatlakoztatva képes a világ bármely pontján a megszokott munkahelyi mellékként viselkedni.
 Avaya-roadshow    Az európai roadshow hazai állomásaként a közelmúltban volt látható a    világviszonylatban vezetõ IP-technológiai cég, az Avaya   jónéhány újdonságai Budapesten, egy speciális, bemutató- és konferenciateremmé alakuló kamionban.   Az esemény egésze az Avaya IP-telefóniát és mobilitást biztosító legújabb megoldásai köré rendezõdik. A hangsúly ezúttal nem a részletes technikai elõadásokon, hanem a gyakorlati bemutatón, és az eszközök kipróbálásán van ? nyilatkozott a körút magyar állomásának programjáról Kõvári István, az Avaya hazai leányvállalatának egyik szakértõje.  
A bemutatott technológiák között van néhány, amely alig pár napja hozzáférhetõ a világon. Ilyen például az Avaya új, 96-os sorozatú IP-telefonja, melynek tervezésében felhasználók is részt vettek, vagy a VPN Phone, amely külsõre egy szokásos asztali készüléknek tûnik, azonban az 1P- telefonszoftver mellett rendelkezik VPN-klienssel is. Ez a készülék az internethez csatlakoztatva képes a világ bármely pontján a megszokott munkahelyi mellékként viselkedni. Vagyis otthon összekötöm az ADSL-el, és máris egy céges melléket hoztam létre ? mutatott példát a szakember. A hívások a céges alközponton keresztül épülnek fel, a céges mellékrõl kezdeményezhetõek, és a munkatársakat is a szokásos, belsõ számon lehet hívni. A telefon fizikai helyétõl függetlenül a dolgozók közötti beszélgetések percdíjmentesek.  
Emellett többek között bemutatták a GSM és WIFI szabványok kombinálásával mûködõ, One-X Mobile névre keresztelt megoldást is, mely segítségével ?zsebünkbe tehetjük az irodai  melléket", illetve az Avaya és a NOKIA közös, a felhasználók mind teljesebb mobilitását szolgáló megoldásait ? emelte ki a konzulens.   Az Avaya Inc. világszerte több mint egymillió vállalkozás (melyek 90 százaléka a FORTUNE 5000-as listán szereplõ cég) számára tervez, épít és vezérel kommunikációs hálózatokat. A cég nagyvállalatoktól a kisvállalkozásokig terjedõ ügyfélkörével IP alapú rendszerek, kommunikációs szoftver alkalmazások és szolgáltatások terén világviszonylatban vezetõ termékszállítónak számít.

kék2006-07-26

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló