hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Felnõtt a Kia

A Kia Motors a világ egyik leggyorsabban fejlõdõ autógyártója.

Hajrázó Kia

A brit Institute of Transport Management (ITM) a Kia Motorst választotta a "2007-es év Globális Autógyártójának" legutóbbi jelentésében, melyet a globális gyártási folyamatokról és az iparág vállalatairól készített.    A díj azokat a jelentõs erõfeszítéseket méltatja, melyekkel a Kia Motors a fenntartható fejlõdést igyekszik népszerûsíteni az autóiparban. A jelentés szerint a termékeken és a jövõbe mutató kezdeményezéseken túl külön elismerést érdemelnek a Kia gyártóüzemeiben bevezetett fejlett technológiai megoldások, melyekkel csökkenthetõ az energia- és a vízfogyasztás, a káros anyagok kibocsátása, valamint a keletkezõ hulladékok mennyisége.

 A jelentés készítõi azzal számolnak, hogy a Kia márka-növekedése a következõ évben is töretlenül folytatódik, köszönhetõen annak, hogy jövõre az elsõ európai és a második kínai gyártóüzemben is teljes kapacitással beindul a termelés, így a Koreán kívül gyártott gépkocsik száma 2008-ra megközelíti a félmilliót.  
  "Mivel az autóipar továbbra is nagy hangsúlyt fektet az új, kreatív terméktervezési és fejlesztési megoldásokra, mi a Kiánál egy izgalmas modellpaletta kifejlesztésével reagáltunk erre az igényre, mely a Picantótól a rendkívül népszerû Sorento szabadidõ-terepjáróig terjed. Ennek eredményeként a Kia márka rövid idõ alatt nemzetközi hírnevet szerzett, és immár elmondhatjuk magunkról, hogy az évente több mint 1 millió jármûvet értékesítõ vállalatunk a világ egyik legnagyobb autógyártója." - tette hozzá Byung-Kwang Jang úr, a Kia Motors (UK) elnöke. 

"Örömünkre szolgál, hogy végre a Kia-hoz hasonló nevek is meghonosodtak ebben az iparágban" - mondta Patrick Sheedy, az ITM Média- és PR-igazgatója. "Az autóiparban már túlságosan hosszú ideje az ismertebb márkanevek dominálnak. Ennek az elismerésnek köszönhetõen egyre többen fogják tudni, hogy a Kia Motors a világ egyik leggyorsabban fejlõdõ autógyártója, és a vállalat 2007-ben is folytathatja nemzetközi terjeszkedését."
Az Intézet tagjai között a nemzetközi közlekedési iparág széles palettája képviselteti magát az autóipartól a légi közlekedésig. Bár az ITM nemzetközi intézet, tevékenységét elsõsorban a brit hátországra koncentrálja.     Kapcsolódó cikk:


A legújabb Kia üdvöskérõl itt írtunk

Kép:gyári fotó2006-12-18

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló