hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Szlovák gyáravató

A Peugeot gyártóközpont 192 hektáros területen épült, -és 3000 embert foglalkoztat.
Amirõl mi lemaradtunk: peugeot gyáravatás


2006. október 19-én, csütörtökön Thierry Peugeot, a Peugeot SA felügyelõbizottságának elnöke, és Jean-Martin Folz a PSA Peugeot Citroën elnöke ünnepélyes átadás keretében felavatta a csoport új nagyszombati üzemét Szlovákiában. Az ünnepségen jelen volt Robert Fico szlovák miniszterelnök és ?tefan Bo?nák, Nagyszombat város polgármestere is.
Az üzem 2006. június óta gyártja a Peugeot legújabb modelljét, a 207-est. Ez a modell, mely különösen hatásos válasz az autóipar jelenlegi legfontosabb kihívásaira, a szlovák ipar új lendületét szimbolizálja majd. Elegáns, arisztokratikus stílusával a Peugeot 207 mércét szab Európának a biztonság, a környezeti teljesítmény és a vezetési élmény terén.
A gyártóközpont 192 hektáros területen épült, és négy fõ létesítménybõl áll - présüzem, karosszériagyártás, fényezés és végsõ összeszerelés ?, melyek három mûszakban, évente 300 000 gépkocsi gyártására alkalmasak. A gyár jelenleg 3000 embert foglalkoztat. A közelben kialakított beszállítói park máris egy tucat vállalkozásnak ad otthont. A 2003 elején bejelentett, és az üzem megépítését, valamint az elsõ modell gyártásának elindítását magában foglaló projekt összesen 700 millió eurós beruházást igényelt. Az üzem és a gyártósorok megépítése és üzembe helyezése mindössze két évet vett igénybe, és a Peugeot 207 elõszériájának gyártása már 2006 elején megkezdõdhetett.
Az új nagyszombati gyár a PSA Peugeot Citroën ?Konvergencia? Tervének minden elõnyét magába foglalja. A Konvergencia Terv egy, a Csoport teljes gyártási bázisát felölelõ, állandó fejlesztési folyamat. Ez az ambiciózus stratégia elsõsorban a Csoporton belül és általában az autóiparban kifejlesztett legjobb gyártási és technológiai gyakorlatok átvételét és alkalmazását célozza meg. E stratégiának köszönhetõen a nagyszombati gyár már most kimagasló eredményeket ért el a munkaerõképzés, a gyártási módszerek, a ?just-in-sequence? logisztika és az általános gyártási minõség terén. Ily módon a nagyszombati gyár sikeresen lefektette a PSA Peugeot Citroën hatékony és egységes gyártási rendszerére való átállás alapjait. ?A nagyszombati gyár minden célkitûzésünknek eleget tett mind a gyárépítés, mind a munkaerõ-felvétel és -képzés szempontjából?, mondta Jean-Martin Folz, a PSA Peugeot Citroën elnöke. 

?A tervezett határidõk betartásának és a kiváló gyártási minõségnek köszönhetõen a gyár kiváló kezdetek elé néz.? Jean-Martin Folz hozzátette, nagyon hálás a szlovák hatóságoknak, hogy aktívan támogatták a projektet az elmúlt három év során és hozzájárultak ahhoz, hogy mindez megvalósuljon.

2006-10-30

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Peugeot 107 Urban

Peugeot 107 Urban - kiskép

ABS

Ár: 2.660.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Peugeot 107 Urban

Peugeot 107 Urban - kiskép

ABS

Ár: 2.770.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Peugeot 107 Trendy

Peugeot 107 Trendy - kiskép

ABS

Ár: 2.885.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...