hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Bővít a Ford

A Ford megerősítette, hogy 200 millió eurós beruházással és 1500 új munkahely teremtésével egy második jármű gyártását is beindítja a romániai Krajova üzemben.

 

Krajova plusz

 

Az új jármű a Krajovában jelenleg gyártott EcoSport kisméretű SUV – és az 1,0 literes EcoBoost motor – mellett készül majd. A modell nevét és a gyártás megkezdésének időpontját később jelenti be a vállalat.

“Ez az új befektetés megalapozza az Európában gyártott izgalmas, új modelljeink kínálatának bővítését és a Krajova üzem átalakításának folytatását,” nyilatkozta Steven Armstrong, a Ford Európa, Közel-Kelet és Afrika elnök-vezérigazgatója. “A második modell gyártásának elindítása érzékletesen példázza az üzem rugalmas működését, ugyanakkor pedig rávilágít arra a szoros együttműködésre, amit a helyi beszállítókkal és közösséggel sikerült kialakítanunk.”

fordkrajova01

A ma bejelentett 200 millió euróval együtt a Ford 2008 óta közel 1,5 milliárd eurót fektetett be romániai gyártási tevékenységébe. Még nemrégiben is komoly modernizálás történt a Krajova üzemben, ahol több mint 550 robotot állítottak munkába, még magasabb szintre emelve ezzel a fényező, az összeszerelő és a présüzemben folyó munka minőségét és hatékonyságát.

Az új jármű gyártásának kapcsán a Ford Románia körülbelül 1500 betanított munkással és szakmunkással indítja be a harmadik műszakot, tovább bővítve ezzel a jelenlegi, több mint 4400 fős állományt, akik eddig is világszínvonalú munkát végeztek a jármű- és motorgyárban. Az üzem teljes munkaerő-állománya ezután mintegy 5900 fő lesz.

A járműgyártás kapacitásának növelése Krajovában még nagyobb jelentőséget nyer annak ismeretében, hogy jelenleg is tárgyalások folynak a Ford és a román kormányzat között. A Krajova üzem jövőjét garantáló befektetés annak bizonyítéka, hogy a Ford bízik a román kormány ígéretében, ami szerint az állam tovább javítja az infrastruktúrát és a logisztikai körülményeket, amelyek rendkívül fontosak a Ford Krajova világszinten is versenyképes működéséhez. Ezen a téren bármilyen késedelem jelentősen korlátozná a Ford és beszállítói azon törekvéseit, hogy az eddiginél nagyobb mennyiségű járművet és jármű-részegységet szállítsanak.

gyo2018-05-28

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.2l 69LE M5

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.2l 69LE M5 - kiskép

Ár: 2.904.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.3l TDCi DPF 75LE M5

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.3l TDCi DPF 75LE M5 - kiskép

Ár: 3.399.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford Ka Grand Prix II 3 ajtós 1.2l 69LE M5

Ford Ka Grand Prix II 3 ajtós 1.2l 69LE M5 - kiskép

Ár: 3.351.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...