hirdetés
hirdetés

Edge Európába

Az Edge Conceptben az Aktív Hűtőrács új, high-tech megoldása működik. A lamellák automatikus zárásával és nyitásával működtethető a start-stop technológiával kiegészített, új generációs EcoBoost motor ideális üzemi hőmérséklete, s egyúttal az orr-rész aerodinamikája is javítható.

Dinamikus szentély, LED-del

 

Az USA-ban és más piacokon már megismert Edge lesz a Ford első nagyméretű SUV-ja itt, az öreg kontinensen.

Ford_Edge_Concept_02.jpg

Európában, ahol az S-MAX eladásainak 70 százalékát jelenleg a magasabb felszereltségű modellváltozatok teszik ki, az Edge remekül megfelel az igényesebb, technológiailag fejlettebb és látványosabb megjelenésű, remek menetdinamikájú SUV-kat kereső vásárlók elvárásainak. 2005 és 2012 között a SUV-modellek piaci részesedése 6,5-ről 11,9 százalékra nőtt, és a Ford előrejelzései szerint ez a növekedés 2013 és 2018 között tovább folytatódik, így az európai piacon a SUV-értékesítések aránya a 22 százalékot is elérheti. Az IHS Automotive adatai alapján 2007 és 2012 között 45 százalékkal bővült a globális SUV-piac. A szegmensben jelenleg több mint 13 millió járművet értékesítenek évente, ami a globális autóeladások 17 százalékát teszi ki.

Ford_Edge_Concept_03.jpg

Az új Ford Edge hátrafelé lejtő hűtőrácsa egyértelműen meghatározza az erőteljes, mégis kompakt motorháztető formavilágát. Az Edge Conceptben az Aktív Hűtőrács új, high-tech megoldása működik. A lamellák automatikus zárásával és nyitásával működtethető a start-stop technológiával kiegészített, új generációs EcoBoost motor ideális üzemi hőmérséklete, s egyúttal az orr-rész aerodinamikája is javítható. Az Aktív Hűtőrács aktiválásakor egy panel elmozdul lefelé, majd pedig még két másik is a helyére kerül; a látvány olyan benyomást kelt, mintha a Ford-emblémából törnének elő. A lökhárító alsó részén kialakított légterelő az első kerékjáratokon keresztül az autó oldala felé vezeti el a jármű előtt összetorlódott levegőt.

Ford_Edge_Concept_04.jpg

A Ford Edge Concept fényszórói és hátsó lámpái LED-technológiával működnek. A fehér fénnyel világító fényszórók egybefüggő, homogén fényforrást képeznek; a távolsági fény különálló LED-diódái kristályként ragyognak. Az irányjelző működése közben a krómhatású keret fényes borostyánszínre vált; a fény a keret mögül, mikroszkopikus réseken tör elő, lézer-vékonyságú kontúrral keretezve a fényszórótestet. A hátsó lámpák ugyanilyen stílusban készültek. A karosszéria fényezéséhez a dizájnerek az új Copper Flame színt, a Ford-modellek közt jelenleg igen népszerű, prémium árnyalat modernebb tónusát választották.

Az utastér kidolgozása luxusszínvonalú: a műszerfalat kézzel varrott bőrborítás fedi; a hangvezérlésű Ford SYNC rendszerhez 10 colos központi érintőképernyő kapcsolódik, a mechanikus sebességváltókart a dinamikus vonalvezetésű középkonzolon kapott helyet; a kartámaszt, a belső kilincseket és a légbeömlő nyílásokat fémbetét emeli ki; a csillogó ezüst/matt fekete színű, „Edge” feliratú küszöb-díszléceket LED-ek világítják meg. A Ford Edge Concept kabinját a legkiválóbb minőségű kidolgozás és a tökéletes anyagválasztás jellemzi; jó példa erre a műszerfal felső részét, a középkonzolt és az ajtópaneleket díszítő fekete Nubuk bőrkárpitozás. A tónusában masszív, olajozott felületeket idéző bőr olyan benyomást kelt, mint a legmodernebb dizájn-bútorok bőrkárpitjai.

Ford_Edge_Concept_06.jpg

Arra törekedtünk, hogy az utastér is tükrözze a Ford Edge Concept lenyűgöző külső megjelenését.” – avat be el Hak Soo Ha, a kabin dizájnjáért felelős manager. “A belső tér koncepciójának a Dinamikus Szentély nevet adtuk, mivel látványosan ötvözi a karosszéria energikus karakterét és a prémium belsőépítészet elemeit. A formák a dinamikus mozgás benyomását keltik, mégis inkább megnyugtatóak, nem pedig fárasztóak.

A kárpitozás, a műszerfal és más területek kontrasztjainak kiemeléséhez vörösrezet használtak, ami jól rímel a karosszéria fényezésére is. Az ülések bőrkárpitjátmutatós, perforált mintázat díszíti, a fejtámlák és az ülések vállrészének íveit pedig prémium minőségű öltések hangsúlyozzák ki.

Ford_Edge_Concept_07.jpg

A Ford azt ígérte, hogy az új generációs Edge-hez hasonló, nagyméretű SUV-modellel jelenik meg az európai piacon, kiegészítve ezzel az új Kuga és az új EcoSport modellekből álló kínálatát.” – mutat rá mondta Odell. “Az új Edge Concept bemutatása azt jelzi, hogy hamarosan megérkezik egy fejlett technológiájú jármű, ami mindenben megfelel majd e folyamatosan növekvő szegmens vásárlói igényeinek – sőt túl is szárnyalja az elvárásokat.

vzs/gyári fotók2014-01-02

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

SEAT Cordoba 1.4 16V High End

SEAT Cordoba 1.4 16V  High End - kiskép

Ár: 3.199.000 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Ford C-MAX Trend Compact 5 ajtós 1.6l SCTi EcoBoost (150LE) M6

Ford C-MAX Trend  Compact 5 ajtós 1.6l SCTi EcoBoost (150LE) M6 - kiskép

Ár: 6.045.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford C-MAX Titanium Compact 5 ajtós 1.6l SCTi EcoBoost (150LE) M6

Ford C-MAX Titanium  Compact 5 ajtós 1.6l SCTi EcoBoost (150LE) M6 - kiskép

Autonett Kft.

1215 BUDAPEST Védgát u. 45.
Telefon: 1/277-37-55

http://www.fordautonett.hu
Email: dealer@autonett.dealernet.hu

Ár: 6.595.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...