hirdetés
hirdetés

Idei Aygo

Jelenleg naponta mintegy 300 gépkocsi gördül le a TPCA gyártósoráról: 55 másodpercenként készül egy autó.

Vegyes üzem

 

 A Toyota Peugeot Citroën Automobiles (TPCA) a mai napon ünnepélyesen beindította az új Toyota AYGO gyártását a Toyota – PSA vegyes vállalkozásának üzemében, a csehországi Kolin városában.

2005 óta ebben az üzemben készül a Toyota AYGO, valamint a Peugeot 108 és a Citroën C1, a mai napon pedig kezdetét vette a második generációs Toyota AYGO és PSA-ikertestvéreinek gyártása is. Az új, városi kisautó gyártása új korszakot nyit a TPCA életében: a három új modell bevezetése több mint hatmilliárd cseh korona értékű beruházást és 700 újmunkahelyet teremtett.

„A mai nappal új korszak kezdődik a TPCA életében. Hiszem, hogy ez ugyanolyan sikeres lesz, mint az előző, amelynek során csaknem 2,4 millió, kiváló minőségű városi modellt állítottunk elő. Arra számítunk, hogy hagyományos, nyugat- és kelet-európai piacaink számára különösen vonzó lesz az új kisautó”– mondta Kent Koide, a TPCA elnöke.

toyota aygo 2014 indul.jpg

Jelenleg naponta mintegy 300 gépkocsi gördül le a TPCA gyártósoráról: 55 másodpercenként készül egy autó. A gyár termelését azonban már a jövő héten több mint 700 darab/napra emelik, június elejére pedig elérik a napi ezer autót is meghaladó gyártási kapacitást. A TPCA éves szinten több mint 210 000 darab gépkocsi gyártását tervezi. A Toyota részéről az éves értékesítési terv meghaladja a 80 000 darabot (2015.évben), a hozzávetőleges piaci részesedés pedig várhatóan 6% lesz.

Az új AYGO a 2014. évi Genfi Autószalonon tartotta világpremierjét. Az ikonikus, új ’X’ alakú orrkialakítástól kezdve a személyre szabhatóság szabadságát nyújtó lehetőségekig a Toyota új, „A” szegmensbeli szereplőjének minden formai és műszaki elemét tudatosan úgy alakították ki, hogy az autó örömöt nyújtson tulajdonosának. A modellválaszték három felszereltség szintből és három, évente változó limitált szériából áll majd.

ks/gyári felvétel2014-06-02

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló