hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Kitüntetett Hyundai

Az újszerű, merész döntést, azaz az önálló kupé formaterv készítését értékelte a Red Dot zsűrije.

Lebegő tető
 

Az autóipari kategóriában kettős díjat hozott el az új generációs i20 család, amelyet a Hyundai Motor európai formatervezési központjában, a németországi Rüsselsheimben terveztek. Az új generációs i20 Coupe megalkotásakor a Hyundai a szakmában bevett szokásokkal szembe szállva olyan, sportos háromajtós modellt alkotott, amely formavilágában eltér az ötajtós kiviteltől. Ezt az újszerű, merész döntést, azaz az önálló kupé formaterv készítését értékelte a Red Dot zsűrije.

red_dot_hyundai_2015.jpg

Az ötajtós i20 formaterve szintén jelentős előrelépés a vállalat számára. Az elődjénél hosszabb, laposabb, szélesebb karosszéria jóval magabiztosabb kiállással ruházza fel az autót. Ezt a hatást erősíti a hosszabb motorházfedél, a meredekebb A-oszlopok és a Hyundai gépkocsik elmaradhatatlan stíluseleme, az új kialakítású, hatszögletű hűtőmaszk is. A karosszériát egyszerű, elegáns vonalak írják körül, hátul a fényes fekete C-oszlopok olyan hatást keltenek, mintha a tető lebegne.

A vadonatúj Sonata egyszerű és harmonikus megjelenése a folyékony szobrászat továbbfejlesztett stíluselemeit alkalmazva erősíti a márka modern, letisztult stílusát, amelyet élénk színek, minőségi anyagok és kiváló kivitelezés tesz teljessé. A vadonatúj Sonata meghatározó stílusiránya a 'belső erő', a célzatosság és kifinomultság esztétikai megnyilvánulása, amely kihangsúlyozza a jármű minőségét és karakterét.

A Red Dot Design Award, amelynek zsűrije huszonöt nemzet 38 szakértőjét - élvonalbeli dizájnereket, professzorokat és újságírókat - tömöríti, a világ egyik legnevesebb formatervezési elismerése. A 2015-ös versenyre 56 országból 1994 nevező nem kevesebb mint 4928 pályázatot küldött be; ezzel a Red Dot a világ legnagyobb, leginkább nemzetközi termékdizájn-versenye.

A 2015. évi Red Dot dizájndíjat megelőzően a Hyundai 2014-ben elismerést kapott a vadonatúj Genesis és az új generációs i10 formatervéért; ezzel a 2013 vége óta Európában bevezetett összes új modell elnyerte már a Red Dot díját. A vadonatúj Sonata és Genesis modellek formaterve a 2014-es Good Design Award pályázaton is első helyet hozott a márkának, míg az új generációs i20 a B-szegmensben egyedülállóan jellegzetes, kifinomult formatervéért idén iF Design díjban részesült.

ge/gyári felvétel2015-03-30

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Hyundai i20 Life AC 1.25i

Hyundai i20 Life AC 1.25i - kiskép

ABS+ESP

Ár: 2.990.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Hyundai i20 Life AC 1.1 CRDi

Hyundai i20 Life AC 1.1 CRDi - kiskép

ABS+ESP

Ár: 3.499.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Hyundai i20 Comfort 1.25i

Hyundai i20 Comfort 1.25i - kiskép

ABS+ESP

Ár: 3.299.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...