hirdetés
hirdetés

Legjobb nyitott

2021-ben a Lexus LC 500 kapta meg a Legjobb Kabrió megtisztelő címét a carwow nevű honlaptól, ami az Egyesült Királyság egyik vezető új- és használtautó-vásárlási tanácsadó weboldala.

LC siker

 

Közel ötmillió felhasználójával a carwow elismert, hiteles és népszerű információforrásnak számít. A honlap minden évben megnevezi a különböző kategóriák legjobb autóit, illetve – nyilvános szavazás útján – összesítésben az év legsikerültebb autóját is díjazza.

lexus_lc01

Az LC zászlóshajó kupé alapjaira épített LC 500 kabriót önálló modellnek tervezték a Lexus mérnökei, gondosan ügyelve arra, hogy az autó stílusa, aerodinamikai teljesítménye, rugózási kényelme és vezetési élménye a legmagasabb elvárásoknak is megfeleljen. A 2020 nyarán bemutatott kabrió a Lexus-dizájn, a japán mérnöki munka és a Takumi kézművesség legszebb értékeit testesíti meg. Tadao Mori vezető formatervező és csapata a “világ legcsábítóbb kabrióját” akarták megalkotni, méghozzá úgy, hogy közben a kupé jellegzetesen erőteljes és elegáns vonalvezetését is megtartják. A munka egyik legnehezebb része a vadonatúj, lenyitható vászontető megtervezése volt, amelynek ötletes mozgató mechanizmusa nagyon kevés helyet foglal el, így nem csökkenti a csomagtér méretét.

lexus_lc_02

 

Ez a megoldás, illetve a különleges fedőlap kialakítása tette lehetővé, hogy az autó hátsó része harmóniát alkosson az egész karosszéria stílusával. Hasonlóan izgalmas kihívás volt a klímarendszer áthangolása is, akárcsak a megfelelő aerodinamika kialakítása, hogy lenyitott tető mellett is csökkentsék a légörvényeket és a zajt – vagyis hogy a kabriózás élvezetes és kellemes élmény legyen. Ugyanakkor a sportos vezetési élmény is fontos célkitűzés volt, ezért a kocsitest stratégiai részeit megerősítették. Az LC 500 kabriót a Lexus 457 lóerős V8-as szívómotorja hajtja. A tízfokozatú Direct Shift automata sebességváltóhoz kapcsolt erőforrás alig 5 másodperc alatt gyorsítja az autót százas tempóra, miközben olyan motorhanggal borzongatja az utasokat, ami zárt és nyitott tetővel egyaránt élvezetes.

lexus_lc_03

A Lexus lenyűgöző kabriója tavaly év második fele óta már Magyarországon is megrendelhető, az első darabok azonban a nem mindennapi kereslet miatt most tavasszal érkeznek majd meg hazánkba.


 

vzs/gyári felvételek2021-01-18

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló