hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Legjobb Toyoták

A Toyota Safety Sense P és a Lexus Safety System + csomagokkal felszerelt négy Toyota és Lexus modell ASV++ besorolást kapott a preventív biztonságot értékelő japán teszten. A világ legnagyobb és leginnovatívabb autógyártója így a legjobb teljesítményt érte el az automata gyalogosvédelmi vészfékezéssel kiegészített új JNCAP vizsgálati eljáráson.


Csomagolt biztonság

 

 

A Toyota a legmagasabb ASV++ besorolást kapta a Toyota Safety Sense P ütközésmegelőző csomaggal felszerelt, Európában nem forgalmazott Toyota Crown és az idehaza is népszerű Priusmodellekre, valamint a Lexus Safety System + csomaggal felszerelt Lexus GSés RX modellekre. A JNCAP (Japán Gépjármű Értékelő program) biztonsági vizsgálatán 2016-ban vezették be a legmagasabb értékelést jelentő AVS++ besorolást. A hagyományos pontozási rendszert kiegészítették a gyalogosok nappali védelmét szolgáló automatikus fékfunkció értékelésével, és az e téren magas pontszámot szerző járműveket jutalmazzák az ASV++ jelzéssel. A Toyota és a Lexus tervei közt szerepel, hogy egyre több modellben jelennek majd meg az ütközések és gázolások megelőzését szolgáló funkciók.

Lexus_RX_1

Japánban mintegy 37 százalék a gyalogosok aránya a halálos közlekedési balesetek áldozatai között. A halálos kimenetelű gázolások megelőzésére a Toyota 2015 óta folyamatosan vezeti be modelljeiben a Toyota Safety Sense P és Lexus Safety System + csomagokat, amelyek nemcsak a járművekkel, hanem a gyalogosokkal történő ütközés elkerülésében is segítséget nyújtanak. Az autógyár úgy határozta meg a csomagok árát, hogy ezzel elősegítse e rendszerek széles körű elterjedését. Japánban jelenleg kilenc modell felszereltségében szerepelnek ezek a csomagok, és a gyár tervei szerint hamarosan sokkal több modellben válnak elérhetővé.

vzs2016-12-08

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Volkswagen Beetle 1.6 automata

Volkswagen  Beetle 1.6 automata - kiskép

Ár: 5.949.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...

Volkswagen Beetle 2.0 automata

Volkswagen  Beetle 2.0  automata - kiskép

Ár: 7.281.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...

Volkswagen Beetle Cabrio 1.6 automata

Volkswagen Beetle Cabrio 1.6 automata - kiskép

Ár: 7.077.000 Ft
Felépítés: Kupé
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...