hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Lexus forma

A tervezők tiszta lappal láttak munkához, elképzelve, milyennek kellene lennie egy zászlóshajónak, ha egy márka mindent elölről kezdene, túl akarván szárnyalni a luxusautó-vásárlók minden elvárását.

Vissza a gyökerekhez
 

A radikálisan újszerű formával, kupés sziluettel és a tradicionális japán esztétikát idéző utastérrel megalkotott vadonatúj Lexus LS 500 modell kapta meg a kiváló utastéri dizájnért járó 2017-es EyesOn formatervezési díjat az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon.

lexus_ls_500_01

Az EyesOn a NAIAS által hivatalosan odaítélt díj, amit az autókiállításon látható legjobb sorozatgyártású és tanulmányautók kaphatnak meg. A zsűriben a világ autó- és a közlekedési iparágának, valamint a formatervezési iskolák vezető dizájnerei kapnak helyet, és e szakemberek választják ki azokat a járműveket, amelyeket méltónak ítélnek a EyesOn díjra. Az LS 500 ötödik generációjának dizájnja a Toyota Cityben működő LexusFormatervezési Részleg munkája; a dizájnerek célja az volt, hogy az új luxusautó ne csupán méltó képviselője legyen a Lexus márkának, hanem a japán hagyományokat és kultúrát is megtestesítse. A tervezők tiszta lappal láttak munkához, elképzelve, milyennek kellene lennie egy zászlóshajónak, ha egy márka mindent elölről kezdene, túl akarván szárnyalni a luxusautó-vásárlók minden elvárását.

lexus_ls_500_02

Az LS megalkotása során arra törekedtünk, hogy ugyanazt a hatást érjük el, mint 1989-ben az eredeti LS bemutatásakor.- magyarázza Koichi Suga, az LS vezető formatervezője. „Büszkék vagyunk rá, hogy az EyesOn zsűrije értékelte erőfeszítéseinket, és a legjobb utastér díjával tüntette ki az LS 500-at.”

vzs2017-02-01

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló