hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Növekedő Micra

A Nissan legfontosabb európai piacain február közepétől kezdve érkeznek majd az első szállítmányok a márkakereskedőkhöz és vevőkhöz, míg a kontinens fennmaradó országaiban márciusban kezdődik az értékesítés.

Gyártósoron az új Nissan
 

Elindult a vadonatúj Nissan Micra gyártása, az első példányok az elmúlt napokban gördültek le a gyártósorról. A gyártás utáni utolsó minőségellenőrzések garantálják, hogy az autók megfeleljenek a legmagasabb szintű minőségi követelményeknek. A Nissan legfontosabb európai piacain február közepétől kezdve érkeznek majd az első szállítmányok a márkakereskedőkhöz és vevőkhöz, míg a kontinens fennmaradó országaiban márciusban kezdődik az értékesítés.

 A gyártás megindulása egyben egy több mint három évtizedre visszatekintő sikertörténetben nyit új fejezetet. Az először 1983-ban, Európában bemutatott Micra mára a világ egyik legismertebb autómodelljévé vált, amiből összesen mintegy hétmillió darabot adtak már el világszerte. A modell mostani, alapjaiban megújult ötödik generációjával a Micra az európai piac B szegmensébe sorolt ferdehátú modellek legjobbjai közé tért vissza.

nissan_micra2017_01

Az új Nissan Micra a Nissan vállalatszövetségi partnere, a Renault flins-i üzemében, Franciaországban készül. Az új Micra a Nissan első olyan személyautó-modellje, mely a Renault egyik európai gyáregységében készül, így a modell gyártása hét év után visszakerült Európába, legfontosabb vásárlói bázisának közvetlen közelébe. Az új Micra a Nissan V-padlólemezének egy módosított változatára épül.

 A Párizstól nyugatra található flins-i gyáregység felbecsülhetetlen tapasztalatokkal bír az európai piacra szánt ferdehátú autók gyártásában. Az 1952-ben megnyitott, összesen 237 hektárnyi területet elfoglaló gyár a Renault Csoport legrégebbi autógyártó üzeme. Jelenleg az aktuális Renault Clio és Renault Zoe típusok gyártása folyik itt.  Az ehhez hasonló közös gyártásfolyamatok számos fontos előnyt kínálnak mind a vállalatnak, mind a vevőknek, és kiemelt szerepük van a Renault–Nissan Alliance vállalatszövetség által elért működési szinergiákban.  A legfontosabb, hogy ezzel maradéktalanul kiaknázhatók a Renault és a Nissan által közösen alkalmazott, APW-ként (Alliance Production Way) is ismert gyártás- és üzemmenedzsment-rendszer előnyei. Ez, amellett, hogy lehetővé teszi az egyes gyáregységek kapacitásainak optimális kihasználását, egységesíti a két gyártó által alkalmazott minőségi követelményeket és legjobb gyakorlatokat a lehető legmagasabb gyártásminőségi szint elérése és fenntartása érdekében.

nissan_micra2017_02

Az új Nissan Micra radikális előrelépést jelent mind az elődmodellhez, mind ahhoz a rendkívül sikeres szupermini trióhoz viszonyítva is, melynek története a Micra 34 évvel ezelőtti európai bemutatkozásáig nyúlik vissza.  Az új Micra minden eddiginél hosszabb, szélesebb és alacsonyabb. Tervezése során az európai vevők igényei jelentették a legfontosabb szempontot.  Vonzerejének alapját a sportos, kifejező külső formaterv jelenti, mely új, merész irányba tereli a Micráról kialakult képet. A modern megjelenés és a prémium érzet az autó belső terében is nyomon követhető, a kimagasló minőségű utastérben kéttónusú, puha tapintású anyagok fogadnak, ezek az összes modellben az alapfelszereltséghez tartoznak.

 Az új Nissan Micra emellett a beépített technológiák terén is vezető szerepet tölt be, olyan megoldásokkal, melyek nem csak a modell, hanem az egész szegmens szempontjából újdonságot jelentenek. Ide tartozik többek között az intelligens sávelhagyásjelzés és -megelőzés. Ez a biztonsági rendszer szükség esetén finoman visszatereli a Micrát a helyes nyomvonalra.

Szintén egyedi a vezetőülés fejtámlájába épített hangsugárzókkal kivételes, 360 fokos hangzást biztosító BOSE Personal audiorendszer. Az új Micra személyre szabási lehetőségek széles tárházát kínálja. A külső és az utastér számtalan, stílusos és modern színekben elérhető prémium alkatrésszel szabható személyre. A modell háromféle – két benzines és egy dízelmotorral – rendelhető.

gh/gyári felvétel2017-01-15

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Nissan Micra ELLE 1.2 l DIG-S 72 kW (98 LE)

Nissan Micra ELLE 1.2 l DIG-S 72 kW (98 LE) - kiskép

Ár: 4.339.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Nissan Micra ELLE 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT

Nissan Micra ELLE 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT - kiskép

Ár: 4.049.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...

Nissan Micra Visia 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT

Nissan Micra Visia 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT - kiskép

Ár: 3.389.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...