hirdetés
hirdetés

Őszre jön a Mustang

Az 5,0 literes V8-as motorral hajtott, kézi kapcsolású sebességváltóval felszerelt Fastback modellváltozat álló helyből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

Tiszta Amerika 2.
 

Az új Ford Mustang 5 másodpercnél rövidebb idő alatt gyorsul fel 0-100 km/órás sebességre, s ezzel ez eredménnyel ez az autó minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Ford-modellje ez európai piacon. A vállalat azt is közzétette, hogy mióta az idei év elején a márkakereskedések elkezdték felvenni a megrendeléseket, több mint 2200 európai vásárló rendelt magának az újdonságból. 50 éves története során a Ford Mustang most először kapható az európai piacokon. Az autót kétféle motor hajthatja: az egyik a Ford 5,0 literes V8-as blokkja 421 lóerővel és 530 Nm forgatónyomatékkal, a másik pedig az alacsonyabb fogyasztású 2,3 literes EcoBoost erőforrás 317 lóerős teljesítménnyel és 432 Nm forgatónyomatékkal.

Ford_Mustang_20150428_01.jpg

Az 5,0 literes V8-as motorral hajtott, kézi kapcsolású sebességváltóval felszerelt Fastback modellváltozat álló helyből 4,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, vagyis jobban gyorsul, mint bármelyik, Európában forgalmazott Ford a 2005-ben bemutatott, kis szériában gyártott Ford GT szupersportkocsi megjelenése óta. A 2,3 literes EcoBoost motorral és manuális sebességváltóval szerelt Fastback változat gyorsulása 0-100 km/órára 5,8 másodperc. A „Választható Üzemmódok” segítségével a Ford Mustang vezetője mindig pillanatnyi hangulatához és az adott útviszonyokhoz igazíthatja autója teljesítményét, a közutakon kívül pedig a „Versenypálya Alkalmazások” használatával javíthatja autója menetdinamikáját. Ez utóbbira jó példa a Rajtautomatika, ami versenykörülmények közt a lehető legjobb startot garantálja. A Mustang-pilótára kanyarodás közben 0,97 G értékű centrifugális erő hat.

“Az új Ford Mustang boszorkányos gyorsasággal rajtol, és valósággal az ülésbe préseli az embert – s akkor még nem beszéltünk a borzongató motorhangról.” - ígéri Hermann Salenbauch, a Mustang termékcsalád-igazgatója. “De a Mustang nemcsak az egyenes pályaszakaszokon gyors, úgyhogy a vezetése kellemesen izgalmas élményeket tartogat az európai autósok számára.”

Az új Ford Mustang nagy teljesítményű motorjaihoz az európai piacon alapáron jár a teljesítménynövelő csomag, ami a nagy sebességű autózáshoz szükséges fokozott fékteljesítményt és hatékonyabb hűtést kínál. A középkonzolon található billenőkapcsolókkal aktiválható választható üzemmódok Normal, Sport+, Track (versenypálya) és Snow/Wet (havas/vizes) beállításai áthangolják az AdvanceTrac elektronikus menetstabilizáló vezérlését, a gázreakciókat, az automata sebességváltó fokozatváltási programját és a kormánymű áttételeit. A választható erősségű elektromos szervokormány segítségével a vezető választhat a Normal, a Comfort és a Sport kormányzási erők és kormányérzetek közül. Hogy a vezető a lehető legtöbbet hozhassa ki autójából, a Ford Mustang Versenypálya Alkalmazásokat is kínál; a kormánykerékről kapcsolható és a műszeregységben kijelzett funkciók közt szerepel a gyorsulásmérő, a gyorsulási idő mérése és a lassulásmérő is; ez utóbbi egy előre beállított sebességről lassítva méri a fékezéshez szükséges időt és a féktávot.

Ford_Mustang_20150428_02.jpg

Az 5,0 literes V8-as motorral és kézi kapcsolású sebességváltóval szerelt változatok rajtautomatikája teljesen lenyomott gázpedál mellett is egy előre beállított (3000-4500 1/perc) tartományban tartja a motor fordulatszámát. A kuplungpedál felengedésekor a forgatónyomaték kontrolláltan jut el a hátsó kerekekhez, így a hajtóerő maximálisan érvényesül. Ugyancsak az 5,0 literes V8-as változathoz rendelhető meg az elektronikus fékkörlezárás is, ami csak az első fékekre hat, hogy a vezető bemelegíthesse a hátsó gumiabroncsokat. A Ford Mustang független első-hátsó felfüggesztése sportos menetdinamikát és kényelmes gördülést biztosít; az integral link rendszerű hátsó futómű optimalizálja a rugózási kényelmet és az útfogást.

A karosszériaszerkezet 28 százalékkal merevebb az előző generációs Mustang felépítményénél. A hatékony és precíz irányíthatóság érdekében a súlyelosztás is kiváló: az 5,0 literes V8-as változat tömegének 54 százaléka jut az első kerekekre, a 2,3 literes EcoBoost változat esetében pedig ez az arány 53 százalék. A tömegcsökkentés érdekében alumíniumból készült a motorháztető és első sárvédő, valamint a futómű, a váltómű és fékrendszer számos eleme. A karosszéria merevségét – és ezzel együtt a vezetési élményt és a biztonságot – nagy szakítószilárdságú acél alkalmazásával, valamint lézeres hegesztéssel és hidroformázási technológiával növelték a tervezők.

Ford_Mustang_20150428_03.jpg

A Ford 2,3 literes EcoBoost motorjával hajtott új Ford Mustang üzemanyag-fogyasztása 8,0 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 179 g/km. A kocsi Európában kizárólag az új, elsősorban nagyvárosi környezetekben megnyitott FordStore kereskedésekben rendelhető meg. Az első autók júliustól jelennek meg a kontinens márkakereskedéseiben, az Egyesült Királyságban pedig októbertől vehetők át, hazánkba várhatóan nyár végén érkeznek.

vzs2015-04-28

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló