hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Prius siker

Az autók biztonsági minősítését végző Euro NCAP az új Toyota Prius-nak ítélte a ‘Kategória Legjobbja 2016-ban’ díjat a nagy családi autók osztályában.

Családi kategória nyertese a Prius
 

 

A Toyota a passzív biztonság mellett kiemelt hangsúlyt helyez az aktív biztonsági rendszerekre és vezetőtámogató technológiákra. Ez utóbbiakat egyre szélesebb körben honosítja meg kínálatában a számos modelljéhez már alapfelszereltségként járó ‘Toyota Safety Sense’ csomag révén. Ez a csomag fontos szerepet játszott abban, hogy a Prius kiváló teljesítményt nyújtott az Euro NCAP tesztjein. Ugyanez a technológiai csomag található a nemrégiben bemutatott  kategóriateremtő Toyota C-HR modellben és a Toyota egyre több más modelljében is.

Az Euro NCAP minden évben közzétesz egy listát azokról az autókról, amelyek a legjobban teljesítettek az egyes kategóriákban. Ez a második alkalom, hogy egy Toyota kapja meg ezt a megtisztelő címet: először a Verso nyerte el 2010-ben a ‘Kategória Legjobbja’ díjat a kis egyterűek szegmensében.

Toyota_Prius_ncap_2016

„A Toyota számára elsődleges fontosságú a felhasználók biztonsága, ezért kiemelt területnek tekinti az autókban helyet kapó passzív biztonsági rendszerek (gyűrődési zóna, ultramagas szilárdságú biztonsági utascella, biztonsági övek, légzsákok, biztonsági kormánymű, stb.) és az aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák (gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített ütközés előtti biztonsági rendszer, sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, adaptív sebességtartó automatika, útjelzőtábla felismerés, automatikus távfény, stb.) folyamatos fejlesztését. Az előbbiek valamennyi Toyota modell alapvető részét képezik, utóbbiak pedig Toyota Safety Senseösszefoglaló néven minden személyautónkhoz és haszongépjárműveink nagy részéhez is elérhetőek, sok esetben az alapfelszereltség részét képezve.”– fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

vzs/gyári felvétel2016-12-21

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló