hirdetés
hirdetés

Sikertörténetek

A Ford 2013 első 11 hónapjában kiemelkedően jól teljesített Magyarországon, és 7018 új gépjárművet regisztrálva, 10,8%-os piaci részesedést elérve megőrizte piacvezető pozícióját a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon.

Jól teljesített a Ford

 

A Ford 2013 első 11 hónapjában kiemelkedően jól teljesített Magyarországon, és 7018 új gépjárművet regisztrálva, 10,8%-os piaci részesedést elérve megőrizte piacvezető pozícióját a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon, miközben előnyét legközelebbi versenytársával szemben közel ezer darabra növelte, ami csaknem kéthavi átlagos értékesítésének felel meg.

ford_szentendre.jpg

Abban, hogy a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon január és november között mintegy 989 darabos előnyre szert téve sikerült megőriznünk piacvezető pozíciónkat, ami csaknem kéthavi átlagos értékesítésünknek felel meg, oroszlánrésze van többszörösen díjnyertes portfoliónknak. A modelljeink által megszerzett 7 Euro NCAP Advanced díj (Fiesta, B-Max, Focus, C-Max, Kuga, Transit Custom), 2 Év Haszongépjárműve díj (Transit Custom, Transit Connect), 1 Év Pickupja díj (Ranger), 1 AUTOBEST díj (B-Max), 2 Év Motorja díj (1.0 EcoBoost motor), hogy csak a legfontosabbak kerüljenek említésre, igazolják a szakma elismerését termékeink iránt, még nagyobb elismerés számunkra ugyanakkor a vásárlóink bizalma, amely egyértelműen igazolja, hogy továbbra is magasan a Ford a legnépszerűbb autómárka Magyarországon.” – fogalmaz Kővágó-Laky Andrea, a Ford magyarországi ügyvezető igazgatója.

A Ford az év első tizenegy hónapjában egyaránt kiválóan teljesített a hazai magán- és flottapiacon. A legnagyobb sikertörténetet ugyanakkor egyértelműen folyamatosan megújuló haszongépjármű portfoliónk produkálta: ha csak a kishaszongépjárművek piacát vizsgáljuk, ebben a szegmensben 20,4%-os piaci részesedést értünk el, azaz minden ötödik Magyarországon eladott kishaszongépjármű Ford volt, míg a teljes haszongépjármű piacon is kimagasló, 14,4%-os piaci részesedést sikerült elérnünk. Értékesítéseinknek a jövő évben további lendületet adhatnak a napokban a márkakereskedésekbe érkező, a 2014-es ’Év Haszongépjárűve’ címet megszerző Transit Connect, valamint a tavasszal érkező Transit Courier és Transit modellek.” – teszi hozzá Szamosi Viktor, a Ford magyarországi értékesítési igazgatója.

Ford_dijak.jpg

A márka hazai értékesítéseinek egyébiránt január és november között 66%-át tették ki a személygépjárművek, míg 34%-át, azaz több, mint egyharmadát a haszongépjárművek képviselték. Novemberig Magyarországon a legnépszerűbb Ford modellnek idén is a Focus bizonyult, amely hazai értékesítéseink 27,4%-át tette ki, ezt követte a Transit (18%), a  Fiesta (14,2%), a Mondeo (10,2%) a Ranger (6%), a C-Max (5,1%) és a Transit Connect(4%).

vzs/gyári fotók2013-12-03

hirdetés

Érdekes lehet még

Dacia MCV LOGAN 1.4 öt szem.

Dacia MCV LOGAN 1.4  öt szem. - kiskép

Ár: 2.349.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Dacia MCV AMBIANCE 1.4 öt szem.

Dacia MCV AMBIANCE 1.4 öt szem. - kiskép

Ár: 2.619.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Dacia MCV LAUREATE 1.4 öt szem.

Dacia MCV LAUREATE 1.4 öt szem. - kiskép

Ár: 2.789.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...