hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Sokcsillagos Skoda Fabia

Az új ŠKODA Fabia olyan innovatív biztonsági rendszereket is felvonultat kínálatában, amelyek korábban csupán a nagyobb járműkategóriák kiváltságai lehettek.


Ötször ötös

 

A legmagasabb minősítést szerezte meg az új ŠKODA Fabia az Euro NCAP töréstesztjén. „Az új ŠKODA Fabia kifejlesztésekor alapvető célunk volt, hogy a kisautók szegmensébe is elhozzuk a csúcsszínvonalú biztonságot” – emelte ki Dr. Frank Welsch, a ŠKODA igazgatótanácsának műszaki fejlesztés területéért felelős tagja. „A legmagasabb, vagyis ötcsillagos minősítés független szakértői forrásból erősíti meg e célkitűzésünk sikeres teljesítését, egyben jelzi, hogy az új ŠKODA Fabia a piac egyik legbiztonságosabb kisautója” – folytatta Dr. Welsch.

Az autó mind az öt értékelési szempont (felnőtt- és gyermek-utasvédelem, biztonsági vezetői segédrendszerek és gyalogosvédelem) szerint a legmagasabb, azaz ötcsillagos minősítést kapta. Az értékelés külön kiemeli a Fabia rendkívül szilárd utascelláját. A kisgyermekek (18 hónapos korig) biztonsága terén a ŠKODA Fabia a maximális pontszámot szerezte meg, s a háromévesek számára nyújtott védelmét is nagyon jónak találták.

skoda_fabia_ot_csillag_2014.jpg

Az új ŠKODA Fabia olyan innovatív biztonsági rendszereket is felvonultat kínálatában, amelyek korábban csupán a nagyobb járműkategóriák kiváltságai lehettek. Premierjét tartja az új ŠKODA Fabia sorozatban az extrafelszerelésként kínált, integrált városi vészfék-funkcióval kiegészített Front Assistant rendszere. E technika radarérzékelőjével folyamatosan ellenőrzi az elöl haladó jármű távolságát, s szükség esetén közbelép, eszköztára pedig a figyelmeztető jelzéstől egészen az önműködő vészfékezésig terjed. Szintén első ízben áll rendelkezésre a ŠKODA Fabia számára a másodlagosütközésvédelem funkciója, amely az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) részeként a balesetet követő másodlagos ütközések veszélyét mérsékli.

Mindezeken túl első alkalommal rendelhető a ŠKODA Fabia a fáradtságérzékelő rendszerrel (Driver Activity Assistant), a további biztonsági berendezések között pedig a sebességhatároló (Speedlimiter), az emelkedő-asszisztens (Hill Hold Control) és az elektronikus gumiabroncs-nyomásellenőrző is megtalálható.

Szükség esetén akár hat légzsák – első, oldal- és fejlégzsákok – óvhatja a hárompontos biztonsági övekkel a bennülőket. A passzív biztonság alapjául a nagyszilárdságú karosszériaszerkezet és annak célzottan kialakított gyűrődő zónái szolgálnak.

 

Az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) európai közlekedési minisztériumok, autóklubok, biztosítók és fogyasztóvédelmi szervezetek független konzorciuma, amely töréstesztjei alapján az új járműmodellek biztonságát értékeli.

pohu2014-11-18

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Skoda Superb Ambition 1.4 TSI 125 LE

Skoda Superb Ambition 1.4 TSI 125 LE - kiskép

Ár: 7.025.870 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI 160 LE

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI 160 LE - kiskép

Ár: 7.455.280 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI DSG 160 LE

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI DSG 160 LE - kiskép

Ár: 8.068.690 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...