hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Toyota az emberekért

A felelősségvállalás számos területén aktív Toyota elkötelezte magát egy egészen különleges és egyedülálló hazai önkéntes karitatív összefogás, a Hajnalfény Orvoscsoport munkájának támogatása mellett.

 

Nemes ügy támogatása

 

A tizennégy egészségügyi szakterületet képviselő közel húsz önkéntes szakemberből álló orvoscsoport az elmúlt csaknem másfél évtizedben majd százezer embert látott el szabadidejében, karitatív alapon a Kárpát-medencében és a világ válság sújtotta területein. A Toyota az idei évtől gépjárművek és a szükséges üzemanyag biztosításával támogatja az önkéntes orvosok hazai és kárpát-medencei munkáját.  

hajnalfeny01

Az egészen változatos területekre specializálódott önkéntes orvosokból álló Hajnalfény Orvoscsoport más karitatív szervezetekkel együttműködve, 2005. óta végez hiánypótló tevékenységet Magyarország leszakadó településein, valamint a Kárpát-medence magyarok lakta vidékein, de orvosaik ott voltak a Pakisztánban és Indonéziában bekövetkezett földrengéseknél, és megjárták a szumátrai szökőár által sújtott területeket és a háború sújtotta Libanont is.

A Toyota az idei évtől az adott célfeladatnak megfelelő járművek (igény szerint Toyota Hilux pickup, Toyota Proace személyszállító vagy áruszállító, illetve környezetbarát hibrid elektromos Toyota személyautó) rendelkezésre bocsátásával, illetve az üzemanyagköltségek szükség szerinti fedezésével biztosítja az orvosok és a szükséges felszerelés helyszínre jutását.

A Hajnalfény Orvoscsoport által képviselt tizennégy szakterület a sebészet, a gyermek orthopédia, a rheumatológia, a gyermekgyógyászat, a kardiológia, a gyermek kardiológia, a szemészet, az orthoptika, a fogászat- szájhigiéné, az oxyológia, a pszichológia, a bőrgyógyászat, és a szülészet-csecsemőgondozás. Az önkéntes orvoscsoport talán legismertebb tevékenysége ugyanakkor az ’Amíg a szem ellát’ kezdeményezés, azaz a rászorulók látásvizsgálata, komplett szemészeti vizsgálatukkal, valamint szemüvegeik elkészítése. A vizsgált gyerekek tíz-tizenöt százaléka rosszul lát, látásuk korrigálásra szorul. Felismerve és gyakorlatba átültetve azt a gondolatot, hogy nem recept kell, hanem maga a szemüveg, eddig több mint ötezer szemüveg készült el, adományozói és civil támogatással, amit a rászoruló emberek ingyen kaptak meg.  A látásprogram fontos és egyedülálló eleme, hogy a gyerekek a vizsgálat helyszínén, az otthonuk közelében maguk választhatják ki a szemüvegükhöz a keretet.   

vzs2019-05-20

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló