hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Vitara öt csillaggal

Öt csillagot csak azok a modellek kaphatnak, amelyek a lehető legjobban szavatolják az utazók és a gyalogosok biztonságát az ütközések során.

Radaros féktámogatóval


 

ncap_vitara.jpgAz Euro NCAP biztonsági tesztjén az új Vitara kiemelkedő biztonsági tulajdonságait a maximális öt csillaggal ismerték el. A Suzuki legújabb modellje az első kompakt sport-szabadidő autó, amelyik mind a négy vizsgált területen – utasvédelem, gyermekbiztonság, gyalogosvédelem, biztonsági segédrendszerek – kimagasló eredményt ért el az európai újautó-értékelő program (Euro NCAP) új és szigorú 2015-ös tesztjei során.

 

 

Részletezve:

Felnőtt utazók védelme:                     89%/ (80%*)

Gyermek utasok védelme:                  85%/ (75%*) 

Gyalogosok védelme:                        76%/ (65%*)  

Biztonsági segédrendszerek:               75%/ (70%*)   

* az ötcsillagos eredmény alsó értékhatára

Öt csillagot csak azok a modellek kaphatnak, amelyek a lehető legjobban szavatolják az utazók és a gyalogosok biztonságát az ütközések során. Tekintettel arra, hogy az értékelési szempontokat 2015-re még inkább megszigorították, az ötcsillagos eredmény minden korábbinál értékesebb. A tesztekről részletesen itt lehet olvasni: http://www.euroncap.com/en.

Az új Vitara passzív és aktív biztonsági rendszereit úgy tervezték, hogy okosan előre érzékeljék a veszélyes szituációkat, és magas szintű védelmet biztosítva reagáljanak rájuk.

Az egyik legfontosabb biztonsági technológia, amit a Vitara kínál, a TECT (Total Effective Control Technology). A Suzuki által kifejlesztett TECT az ütközés során felszabaduló energia elnyelésén és a gépjármű tömegének csökkentésén alapul, kiválóan védi az autóban tartózkodók biztonságát. A számítógépes tervezés és a nagy szilárdságú acél használata révén a Suzuki könnyű, rendkívül törésbiztos, üzemanyag-takarékos karosszériát alkotott.

ncap_vitara_20150423_01.jpg

Ugyancsak a passzív biztonsági felszerelés része a hét légzsák, ami a frontális és oldalirányú ütközéseknél védi az autó utasait, továbbá a biztonságiöv-előfeszítők és az erőhatárolók is. A Euro NCAP ráfutásos tesztjeiben jó védőhatást mutatott az ülés és a fejtámasz az ostorcsapásos nyaki sérülésekkel szemben. A hátsó ülések kiképzése és az általuk nyújtott biztonság szintén jó értékelést kapott.

Ezenfelül a motorházfedél alakja és a motorház tetejének új struktúrái, az ablaktörlők és a lökhárítók az ütközési energia elnyelését, a sérülések mérséklését szolgálják abba az esetben, ha a kocsi gyalogossal találkozik.

Az új Vitara aktív biztonsági berendezéseire nagy gondot fordítottak. Korszerű technológiai megoldások szolgálják az ütközések megelőzését. A Vitarát radaros féktámogató rendszerrel (RBS) szerelték fel, amely észleli az autó előtt haladó járművel való ütközés veszélyét, és a vezetőt hangjelzéssel figyelmezteti, illetve a műszerfalon is jelez. A figyelmeztetés időzítését a vezető állítja be a „távoli” vagy a „közeli” opció kiválasztásával. Ha az ütközés veszélye tovább nő, a rendszer aktiválja a fékasszisztenst, ami vészfékezéskor megnöveli a fékezés erejét. Ha az RBS úgy látja, hogy az ütközés gyakorlatilag elkerülhetetlen, automatikus fékezést hajt végre a baleset megelőzésére, illetve – a sebesség csökkentésével – a károk mérséklésére.

ncap_vitara_20150423_02.jpg

A Suzuki – összhangban a legújabb európai jogszabályokkal – kiemelt figyelmet szentel a gyermekek védelmének, és az új i-Size szabványnak megfelelően gondoskodik ennek a korosztálynak a biztonságáról. Mindazok a gyereküléstípusok, amelyeket a Vitara tervezésénél figyelembe vettek, megfelelően szerelhetők be a járműbe.

Az új Vitara a gyalogosvédelem terén is kimagasló eredményt ért el. Az autó intelligens, korszerű kiképzése számos előnnyel jár. Amellett hogy optimális az utasok biztonsága szempontjából, a tipikus gázolás során csökkenti a fejre gyakorolt erőhatást. A lökhárító megfelelő védelmet nyújtott a lábra gyakorolt hatás esetében is az összes vizsgált helyzetben.

jzs/gyári fotók2015-04-23

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Suzuki Grand Vitara 1.6 JX-E

Suzuki Grand Vitara 1.6 JX-E - kiskép

Ár: 5.735.000 Ft
Felépítés: Terepjáró, SUV
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Suzuki Grand Vitara 2.4 JLX ES

Suzuki Grand Vitara 2.4 JLX ES - kiskép

Ár: 7.840.000 Ft
Felépítés: Terepjáró, SUV
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Suzuki Grand Vitara 2.4 JLX ES AT

Suzuki Grand Vitara 2.4 JLX ES AT - kiskép

Ár: 7.840.000 Ft
Felépítés: Terepjáró, SUV
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Automata

Részletes adatok...