hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Autós kézművesség

A japán luxusautó gyártó zászlóshajója, az LS belső terének kialakításakor híres művészeket bízott meg azzal, hogy a fából olyan különleges mintákat csalogassanak elő, amelyek nem léteznek a természetben. Így születtek meg a tradíció és a technológia ötvözésével az új LS belső terét díszítő exkluzív dekorációs betétek.

Lexus és művészet

 

Amikor a Lexus dizájnerei megformálták az új zászlóshajó utasterét, olyan díszítést álmodtak bele, amely megszólítja az érzékeket, és egészen egyedi módon sugallja a luxus érzetét. Ilyen például a művészien megmunkált fa, a Lexus sajátságos díszítőeleme, ami az LS bizonyos modellváltozatainak belső terét ékesíti, s aminek gyönyörű mintázatában a tradicionális kézművesség és a modern technológia legszebb értékei egyesülnek.

lexus,fa01

A Toyota Tsusho Corporation autóipari részlege a Hokusan céggel és a híres hangszergyártó Yamaha Fine Technologies vállalattal közösen dolgozta ki ezt a különleges fabetétet. A Hokusan az ezer éves múltra visszatekintő japán famegmunkálás hagyományos módszereit modern gyártástechnológiával ötvözve készíti a művészi fabetéteket. A nyers faanyagból két hónapon át tartó, nyolcvan munkafázisból álló feldolgozás során alakult ki az a látványos és élénk mintázat, ami megőrzi a fa természetes szépségét, ám olyan dizájnná áll össze, ami nem lelhető fel a természetben.

lexus,fa02

A finom famunkáiról híres Yamaha és a Lexus kapcsolata még a legelső LS 400 modellel kezdődött, amelynek különleges fabetéteit a hangszergyártó cég mesterei készítették. Ám mivel vadonatúj LS teljesen újraértelmezi a zászlóshajó limuzin fogalmát, ennek megfelelően a kézműves díszítést is új dimenziókba kellett emelni. A Yamaha famegmunkáló művészei örömmel fogadták a feladatot, hogy a kézművesség legszebb hagyományait honosítsák meg az új luxuslimuzinban. Szakértő kezükben a Hokusan hibátlan furnérjaira újabb két hónapos feldolgozás várt, hogy negyven munkafázison át formázzák, ragasszák és lakkozzák a falemezeket, míg végül testet öltött a művészi fabetét, amit kétféle változatban, organikus és halszálkás mintázattal választhatnak az LS vásárlói.

vzs/gyári forók2017-12-08

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló