hirdetés
hirdetés

Buszrekorder

Egyedülálló teljesítményt ért el az IVECO BUS E-WAY autóbusz – egyetlen teljes töltéssel 527 kilométert teljesített a tesztpályán 12 óra alatt.

Optimalizált teszt

 

Stéphane Espinasse, IVECO BUS márkaigazgatója kiemelte: „Tisztán elektromos hajtásrendszerű E-WAY by HEULIEZ modellünk rekordja e jármű kivételes gazdaságosságának újabb,egyértelmű bizonyítéka. Jelen teljesítmény szabályozott körülmények között született ugyan, ám ügyfeleink valós üzemi tapasztalatai is igazolják a típus képességeit. Augusztus végén például egyik partnerünk autóbusza, amely a menetrend szerinti járaton a németországi Hafenlohrban teljesít szolgálatot, 416 kilométert futott egy teljes töltéssel. Úttörő típus ez, amely kiemelkedő minőség, megbízhatóság és menetteljesítmények mellett kínálja a nulla helyi károsanyag-kibocsátású szállítás valamennyi előnyét vásárlóinknak.”

iveco_e_busz_rekord

Az optimalizált tesztet egy 350 kilowattóra kapacitású akkumulátorral felszerelt, éjszakai töltésű, sorozatgyártású 12 méteres modellel végezték. Az autóbusz teljesen feltöltött akkumulátorokkal indult, és nyári gumiabroncsokon 46,6 kilométer/órás átlagsebességgel haladt, mégpedig a fűtés és a légkondicionáló berendezés használata nélkül. A teszt október 10-én délelőtt 10 órakor kezdődött, és enyhe esőben, szeles időben, illetve 10 és 15 Celsiusfok közötti hőmérsékleteken 21:41 órakor ért véget. A busz összesen 527 kilométert tett meg egy töltéssel, és négyszázalékos akkumulátortöltöttségi-szinttel fejezte be a próbát.

iveco2019-11-23

hirdetés