hirdetés
hirdetés

Clio, Grandtour, Captur (X)

Vannak olyan autótípusok, amelyekre emlékezünk még „újszülött” korukból is: ilyen például a Renault Clio. Olyan kisautó, amelyet annak idején a történelem múzsájáról neveztek el, talán ezért is volt hagyományteremtő hatása. Létezése során jó néhányszor volt bizony komoly piaci tényező is, mára pedig már jól ki is nőtte magát, pontosabban kisautós jellegét.

Renault Budapest

A Renault Budapest budakalászi márkakereskedésében Venczel Csaba kereskedelmi igazgatóval bizonygatjuk egymásnak, hogy a „kis autó” egyúttal nem feltétlenül kisautó. Az autós világban az idő múlásával végbement evolúció jót tett a Clio-nak is, hiszen az „egyszerű” ötajtóst követte a Clio  kombi, de  rendszertanilag a famíliához sorolható már a Captur is, méretileg legalábbis.  Ezek a kocsik már nagyságukban is, felszereltségben is messze vannak a névadó őstől, de megtartották annak mindenféle előnyös tulajdonságait.

Renault Clio

– Mit is értünk ezalatt? A városi forgalomban tempósan haladni, parkolni vele nagyságrendileg kényelmesebb, mint egy közép-, vagy annál magasabb kategóriájú személyautóval. E mellett, az ötajtós, egykori „kisaranyos” megnövekedve is megőrizte kedves báját azoknak, akik külső méretei miatt (is) választják, de már 300 dm3-es a csomagtér. A kombiváltozat, hivatalos nevén a Grandtour a családosoknak, kutyásoknak, nagyobb rakodóteret kívánóknak nyújt megoldást. A legújabb „rokon”, a Captur pedig a divatos városi SUV kategóriában kínál elegáns utazási lehetőséget. Mindezek persze nem jelentik azt, hogy csak a városban jó a Clio: megállja helyét az országúti, tempós forgalomban is.

Ranault Captur

– Van még egy pozitív hozadéka az kisautó kategória megnyurgulásának. Nemcsak méretbeni növekedéssel kell számolni, de azzal is, hogy már nincs olyan, miszerint ami kisautó, az kötelezően fapados is kell, hogy legyen. Szinte nincs olyan extra szolgáltatás, ami vagy már eleve beépítve, vagy lehetőségként ne állna rendelkezésre. Csak egy példa: ha már leginkább városi autóként aposztrofáljuk a Clio-t, akkor nagy hasznát vehetjük az első és a hátsó tolatóradarnak, illetve kamerának is, nem beszélve a parkolást nagyban megkönnyítő Easy Park Assist szolgáltatásnak.

Renault Clio Grandtour

– Érdekes módon a gyárilag jobban felszerelt, gazdagabb szolgáltatású Clio-k iránt nagyobb a kereslet. Az sem igaz, hogy csak hölgyek autója lenne: korunkban az ésszerűség, a lehetőségek kihasználása már függetlenedtek a vásárlók ilyesfajta kategorizálásától.

 

X2017-11-30

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Chrysler PT Cruiser 1.6 Classic

Chrysler PT Cruiser 1.6 Classic - kiskép

Ár: 4.990.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Mitsubishi Lancer Wagon Intense (Sport)

Mitsubishi Lancer Wagon Intense (Sport) - kiskép

Ár: 4.469.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Mitsubishi Lancer Wagon Intense (Sport)

Mitsubishi Lancer Wagon Intense (Sport) - kiskép

Ár: 5.349.000 Ft
Felépítés: Kombi
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...