hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Megújult Sharan

Az új Sharan a második generációs Moduláris Infotainment Rendszerrel (MIB) érkezik, amely a kapcsolódási lehetőségek legmagasabb szintjét kínálja.

Több telefon, több lóerő

 

 

Az új Sharan a második generációs Moduláris Infotainment Rendszerrel (MIB) érkezik, amely a kapcsolódási lehetőségek legmagasabb szintjét kínálja. A Sharan az egyik első olyan Volkswagen modell, amelyben a Car-Net és az App Connect funkciók is rendelkezésre állnak. A MirrorLinkTM, az Android AutoTM (Google) és a Car PlayTM (Apple) technológiák segítségével a legkülönbözőbb alkalmazások integrálhatók az új infotainment rendszerbe és biztonságosan megjeleníthetők a jármű nagyméretű kijelzőjén. A Volkswagen Guide & Inform online szolgáltatásai olyan funkciókat nyújtanak emellett, mint például az aktuális torlódási jelentések, a környező parkolóházak szabad helyeinek száma vagy a legolcsóbb üzemanyagtöltő állomások. További előny, hogy egy időben két telefonnal is összekapcsolódhat a rendszer, így például lehetőség nyílik egy üzleti és egy személyes célra használt készülék csatlakoztatására is.

A felszereltség bővítése és biztonsági rendszerek kínálatának szélesítése központi szerepet játszik egy olyan hosszú utakra tervezett modellnél, mint a Sharan. A műszakilag is továbbfejlesztett Sharan például az alapfelszereltség részeként kínálja a másodlagos ütközésvédelem rendszerét. Ez az integrált biztonsági rendszer részeként egy balesetet követően – amennyiben a vezető nem reagál – működési határain belül önműködően lefékezi az autót. Ezzel hatékonyan mérsékelheti egy másodlagos ütközés erejét illetve megelőzheti azt. Az újdonság alapfelszereltségéhez tartozik továbbá az Auto-Hold funkciót is kínáló elektronikus rögzítőfék. Ezen kívül felár nélkül választhatnak a Sharan tulajdonosok az új anyagkínálatból (Trendline és Comfortline szinten), élvezhetik a megújult műszerfalat, a még jellegzetesebb világítási képet alkotó, immár LED-technikájú újrakomponált hátsó lámpatesteket és a Composition Colour infotainment rendszert is.

vw_sharan_2015_01.jpg

Az új modellhez számos további új vezetéstámogató rendszer is elérhető. Ilyen például a városi vészfék-funkcióval felszerelt Front Assist környezetfigyelő rendszer, a sávtartást segítő Lane Assist, a követési távolságot automatikusan szabályzó ACC rendszer, a harmadik generációs parkoló-asszisztens, amely a ki- és beállást segíti vagy a holttér-érzékelő, amely sávváltáskor a holttérben található járművekre figyelmeztet.

Teljesen megújultak a benzines (TSI) és dízel (TDI) erőforrások. A turbófeltöltéses közvetlen befecskendezésű motorok most akár 15 százalékkal takarékosabbak és megfelelnek az Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma előírásainak. A TSI aggregát 110 kW (150 lóerő) teljesítményt kínál. A dízel erőforrások kínálata kettő teljesítményszintet ölel fel: 110 kW (150 lóerő, plusz 10 lóerő, összkerékhajtással is elérhető) illetve 135 kW (184 lóerő, plusz 7 lóerő). Mindegyik erőforrás kombinálható hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval is, amely az üzemanyag-takarékos "vitorlázást" (gázelvételnél a tengelykapcsoló nyitásával a motor leválasztása) is lehetővé teszi.

Az új Sharan alapára 8 920 710 Ft-tól indul.

pohu2015-07-29

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Volkswagen Sharan 2.0

Volkswagen Sharan 2.0 - kiskép

Ár: 8.661.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Volkswagen Sharan 1.9 TDI tiptronic

Volkswagen Sharan 1.9 TDI tiptronic - kiskép

Ár: 9.827.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Automata

Részletes adatok...

Volkswagen Sharan 1.9 TDI 4Motion

Volkswagen Sharan 1.9 TDI 4Motion - kiskép

Ár: 10.061.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Dízel
Váltó:

Részletes adatok...