hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Fiat- Lineárisan

Egy benzin- és egy turbódízel motor közül lehet választani, ötfokozatú kézi váltóval. A 120 lóerõs 1,4 16v Turbo és az új T-Jet motorcsalád csak késõbb jön.

Török csemege
Az autót a Tofas A.S. fejlesztette ki, mely a Fiat Auto és a Koc Holding 50-50%-os tulajdonrésszel alapított, az isztambuli tõzsdén is jegyzett vegyesvállalata. Az új modellt a törökországi Bursában található gyárban fogják gyártani (teljes kapacitással az éves termelés eléri a 60 000 példányt).  A késõbbiekben beindul a Fiat Linea gyártása Brazíliában, Indiában, Kínában és Oroszországban is. 

Az új modell formatervét azért a Fiat Style Center készítette.A Fiat Linea négyajtós limuzin,  méretei: 4,56 m hosszú, 1,73 m széles és 1,5 m magas, tengelytávja 2,6 m, csomagtere pedig 500 literes. Ha a hely még mindig nem elegendõ, a hátsó ülések lehajtásával 1175 literre növelhetõ a raktér. A Fiat Linea felfüggesztései: elöl MacPherson rendszerû, hátul pedig torziós rúddal összekötött, félig független kerékfelfüggesztés található.
Az új modell passzív biztonsági felszerelése: piactól és kiviteltõl függõen hat légzsák (szakaszos elsõ, függöny- és oldallégzsákok) További innovatív felszerelések:  az utolsó generációs ABS EBD-vel és opcionálisan választható ESP. 
A forgalmazás kezdetén egy benzin- (1,4 8v, 77 LE) és egy turbódízel (1,3 Multijet 16v, 90 LE, változó geometriájú turbóval) motor közül lehet majd választani, mindkettõhöz ötfokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik. A 120 lóerõs 1,4 16v Turbo és az új T-Jet motorcsalád a késõbbiekben lesz elérhetõ.  
Néhány kényelmi megoldás: a sofõr ülése megemelhetõ, a kormánykerék pedig tengelyirányban és magasságban is állítható. A Bluetooth techológia segítségével indíthatók és fogadhatók telefonhívások, hallgatható akár MP3-as formátumú zene is vezetés közben, a rendszer ezenfelül azt is lehetõvé teszi, hogy akár PDA-n keresztül tartsuk a kapcsolatot a külvilággal.  A késõbbiekben még fejlettebb szolgáltatások is elérhetõek lesznek: a komplett multimédiás alkalmazások használatától a mûholdas navigációig. Bõvebben Bluetooth techológiáról: a A Blue&Me® berendezés egy hangvezérléssel mûködõ, kéz nélküli használatot biztosító irányítórendszert is tartalmaz. Megfelel az aktuális uniós elõírásoknak, mivel a vezetõ mindkét kezét a kormányon tarthatja használata közben. A Bluetooth kapcsolatra képes telefonokat ki sem kell venni a táskából vagy a zsebünkbõl, híváskezdményezés vagy - fogadás esetén az éppen hallgatott zeneszám automatikusan leáll, így a hívó fél hangját a beépített hangszórókon keresztül hallhatjuk. A rendszer kompatibilis a piacon levõ legtöbb telefonnal, de a jövõben érkezõ újdonságokkal is lehet majd frissíteni. 
A Blue&Me® rendszer lelkét az autóba építették, kezelõszervei pedig a kormánykeréken találhatók, ezenfelül arra is lehetõség van, hogy a telefonkönyv számait a mûszerfalon jelenítsük meg. A mobiltelefont csak egyszer kell regisztrálni a rendszerben, ezután a teljes telefonkönyv átvihetõ az autó memóriájába, ami minden egyes csatlakozáskor újra frissíti önmagát. A telefonkönyv csak akkor elérhetõ, ha az adott telefon kapcsolódik a rendszerhez. A mûszerfal megjeleníti a hívó fél nevét, a hívások indítása pedig történhet a telefonszám számról-számra történõ bediktálásával, illetve, amennyiben el van mentve, a hívott fél nevének kimondásával. A hangfelismerõ rendszernek köszönhetõen a hangokat nem kell tanítani. A berendezés összesen öt telefont képes megjegyezni, így egyszerre többen is használhatják a telefonjukat ugyanazzal az autóval.
Az Active felszereltségben EBD-vel felszerelt ABS, szakaszosan nyíló légzsákok és Isofix- horgok találhatók, míg a kényelmet hidraulikus szervokormány, elektromos elsõ ablakok, központi zár, fedélzeti számítógép és négy irányban állítható kormánykerék biztosítja.
A Dynamic változat: az elõzõ felszereltség plusz  CD-s rádió, manuális klíma és távirányítás. Az autó tükrei is elektromos mozgatásúak, a sofõrülés magassága állítható, osztott a hátsó üléstámla, és három fejtámla található hátul. Az Emotionban a  biztonsági felszereltség hat légzsákot és ködlámpákat tartalmaz. Az alapfelszereltségbe tartozik az automata kétzónás klíma, az elektromos deréktámasszal ellátott vezetõülés, az elektromos hátsó ablakok, az elsõ és hátsó könyöktámasz, a bõrborítású kormánykerék és váltókar. A CD-s rádió kormányra helyezett kezelõgombokat kap, és bekerül az USB-csatlakozóval ellátott Blue&Me rendszer is. Az Emotion felszereltség kívülrõl a 17 colos felnikrõl ismerhetõ fel.
Árak: induló ár (Active) 1.4 8V   2.990.000 Ft, a  pillanatnyi csúcs:  (Emotion) 1.3 Mjet 16V   4.090.000 Ft.

Kapcsolódó cikkek:


Az elõzõ újdonság

500-as Fityó

Albea teszt

/gyári képek2007-08-06

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Mitsubishi Colt 1.5 TURBO CZT

Mitsubishi Colt 1.5 TURBO CZT - kiskép

Ár: 4.399.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Mitsubishi Outlander TURBO Sport 4WD 2.0L DOHC

Mitsubishi Outlander TURBO Sport 4WD 2.0L DOHC - kiskép

Ár: 8.199.000 Ft
Felépítés: Terepjáró, SUV
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Mitsubishi Outlander TURBO Sport 4WD 2.0L DOHC

Mitsubishi  Outlander TURBO Sport 4WD 2.0L DOHC - kiskép

Ár: 8.449.000 Ft
Felépítés: Terepjáró, SUV
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...