hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Ford Fiesta: öt csillag

A vadonatúj Ford Fiesta maximális, 5 csillagos értékelést kapott a független Euro NCAP szervezet töréstesztjén.

Több a bóracél

 

Az európai piac legmodernebb technológiájú kisautója, a Fiesta fejlett megoldásokkal segít elkerülni az utasokat és a gyalogosokat fenyegető balesteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát; erre szolgál többek közt a Gyalogosészleléssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer is, ami immár éjszaka is képes megelőzni a gázolásokat.

Az Euro NCAP magas pontszámmal jutalmazta a Fiestában utazó felnőttek (87 százalék) és gyermekek (84 százalék) védelmét. A Fiesta maximális eredményt ért el az autók oldalirányú ütközését szimuláló teszteken, és magas pontszámot szerzett a frontális ütközi teszteken és azokon a vizsgálatokon, amikor az autó oldala egy merev oszlopnak ütközik. Az autó magas szintű védelmet biztosít minden utasának, és jó teljesítményt nyújt az ostorcsapás jellegű nyaksérülések mérséklésében is.

fiest20175csillag

Az Euro NCAP külön kiemelte és komoly eredményként értékelte, hogy a Fiesta felszereltségében olyan vezetősegítő technológiák szerepelnek, mint az Állítható Sebességhatároló és a Sávtartó Asszisztens; ugyancsak megemlítették a biztonsági öv előfeszítőt és överőhatárolót, ami első ízben jelenik meg a hátsó üléssorban; valamint azt, hogy az első légzsák a fej oldalsó részét, a mellkast és a medencét is védi.

“A legújabb Euro NCAP biztonsági szabványok minden eddiginél szigorúbbak, és nagyobb hangsúlyt kaptak a biztonsági technológiák is, amelyek segítenek a balesetek megelőzésében,” nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója. “A Fiesta ma már segít visszatérni a sávba, ha az autó kisodródna, és egy futballpálya hosszúságú szakaszon figyeli az utat, hogy a vezető időben észrevegye és elkerülje a veszélyes helyzeteket.”

A Fiesta karosszériájában 36 százalékkal több bóracél erősíti a legfontosabb pontokat, például a B-oszlop felső részét, amelynek új, T-keresztmetszetű kialakítása hatékonyabban vezeti el a tetőszerkezet felé az oldalütközés során ébredő erőhatásokat.

Az ajtók áttervezett keresztmetszete szintén az oldalütközés hatásaitól védi az autóban ülőket. Az ajtókban immár nyomásérzékelők is helyet kaptak, és ezek segítségével a visszatartó rendszerek több ezredmásodperccel gyorsabban aktiválódhatnak. Innovatív megoldás a vezetőoldali biztonsági öv csatjának kialakítása; a mechanikusan aktiválódó eszköz egy ütközés esetén megakadályozza az öv vízszintes szárának csúszását.

gyö2017-09-14

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.2l 69LE M5

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.2l 69LE M5 - kiskép

Ár: 2.904.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.3l TDCi DPF 75LE M5

Ford Ka Titanium 3 ajtós 1.3l TDCi DPF 75LE M5 - kiskép

Ár: 3.399.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Ford Ka Grand Prix II 3 ajtós 1.2l 69LE M5

Ford Ka Grand Prix II 3 ajtós 1.2l 69LE M5 - kiskép

Ár: 3.351.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...