hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • 728_90_2

Note -telefiók

Ez az autó- legalábbis a marketinges fedõtörténet szerint- családinak született. Hölgytesztelõnk szerint ez igaz.NIssan Note.
hirdetés
  • 300_250
  • fiat_haszon_300x250_170411
 Kis családi Nisssan
Manapság nehéz újat alkotni egy olyan piacon, melynek vásárlói egyre többet és többet várnak el, úgy, hogy tulajdonképpen már mindent láttak, amit csak látni lehet az autók mûfajban. Nehéz továbbá olyan minõséget létrehozni, amely dicsérõ szavakat hoz ki a kielégíthetetlen kritikusok tollából. A Nissan mégis valami olyat alkotott, ami megállja a helyét mind a kritikusok, mind a piac elvárásaival szemben. 


  Ez a városi közlekedésre tervezett kisautó nem is olyan kicsi. A futurisztikus hosszított formának köszönhetõen amúgy is szélesebbnek látjuk a Note-ot, mint amilyen valójában. Természetesen így sincs okunk panaszra, már ami a belsõ tér tágasságát illeti, de maradjunk egyelõre a külsõ stílusjegyeknél. E tekintetben a Nissan szakított a hagyományos formákkal, a leginkább holdjáróra emlékeztetõ autó vonalvezetése is a jövõt idézi. A gömbölyded, széles lámpái miatt robusztusnak tûnõ orr-rész és a csapott, szintén nagy lámpákkal kiemelt farrész olyan autót testesít meg, amit leginkább napjaink sci-fi filmjeiben láthatunk viszont. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a Nissan Note nem illik bele napjaink egyre színesebb autóparkjába. Ha már említést tettem a csapott farrészrõl, ragadjunk is le egy kicsit a csomagtér ajtónál. Gyakorló anyukaként úgy vélem, a legpraktikusabb megoldás természetesen az ötajtós változat. Így tudunk a legkönnyebben be- és kipakolni az autóból. A Note csomagtere nem nevezhetõ óriásinak, de bevásárláshoz, vagy a házi kedvenc szállításához tökéletesen elegendõ hely van, fõleg, ha a hátsó üléseket is elõre húzzuk.  
A Nissan belsõ tere is minden igényt kielégít. A kényelmes ülések mellett a lábtér kényelme sem elhanyagolható. A mûszerfal kialakításánál is egyedi ötleteket találhatunk, illetve olyan megoldásokat is, amiket eddig nem láthattunk más típusokban. Ilyen például a mûszerfal kijelzõje, mivel a már megszokott kerek sebesség- és fordulatszám mutatók között egy szögletes, a benzintartály állapotát jelzõ mutatót találunk. Szintén egyedi a kesztyûtartó mérete, illetve az a plusz fakk is, melyet a kesztyûtartó kinyitása után, annak ajtajába építve találunk. E remek tároló alkalmas a papírok, vagy a térkép tárolására is. A középkonzol tetején szintén egy tárolóra bukkanunk, melybe akár a napszemüveget, de egyéb apróságokat is elpakolhatunk.   A CD lejátszós rádió kapcsolótáblája jól áttekinthetõ, nem beszélve arról, hogy az általunk elérni kívánt funkciókat a kormányon elhelyezett gombok segítségével is beállíthatjuk. A sávokat, illetve a tracket egy billenõ, le és fel mozgatható kapcsoló, a hangerõt egy jobbra és balra nyomogatható nyilacska segítségével változtathatjuk. A konzolon lefelé haladva az kissé kiszélesedik, hogy helyet adhasson a digitális légkondicionáló kapcsolótáblájának. A digit klímához, digit kijelzõ is tartozik, mely a fûtés-hûtéssel kapcsolatos értékeket, illetve az aktuális beállításokat hivatott jelezni. Az ablakok elektromos rendszerûek, irányításukat a karfákba épített kapcsolók segítségével végezhetjük. Ismét egy érdekes megoldás, hogy az elektromos tükrük állításáért felelõs szerkezetet nem a megszokott helyen, a vezetõoldali karfába építve, hanem a kormány bal oldalán találhatjuk.
A hátsó utastér tágas, tele praktikus, a gyermekek számára remek szórakozást nyújtó megoldásokkal. Mint az elsõ ülések háttámlájából kinyíló asztalka, vagy az alatta található tágas zsebek, melybe a kicsik elrejthetik az apróbb játékokat is.   Az autó vezetése kellemes élmény. A széles szélvédõn keresztül jól belátjuk az elõttünk lévõ utat. A Note 1.4 motorjával kellemesen gyorsul, mozgékonyságának köszönhetõen pedig, kitûnõen szlalomozhatunk vele a városi forgalomban. A parkolás, kis autó lévén, szintén nem okoz gondot, hiszen az autó fordulékony és jól navigálható.    Mindent összevetve a Nissan Note egy igazán különleges külsõvel rendelkezõ remek kis autó, amely nagy örömet nyújthat a nõi és férfi tulajdonosoknak egyaránt, ahogy egy modern autótól azt el is várjuk!    

Mûszaki adatok 

  Motor: 1386 cm3, benzines Max. teljesítmény (kW/LE/ford.)     : 65/88/5200 Max. nyomaték (Nm/ford.)              : 128/3200 Gyorsulás (0-100 km/h, sec.)        : 13,1 Végsebesség (km/h)                     : 165 Csomagtér (liter)                            : 280/437 Menetkész tömeg(kg)                    : 1092 Megengedett össztömeg (kg)        : 1546 Üzemanyagtank (liter)                   : 46   Fogyasztás város/városon kívül/vegyes (l/100 km):  7,9/5,3/6,3 Méretek hossz/szélesség/magasság (mm):                 4083/1691/1550

Kapcsolódó cikk:

Itt mutattuk be
 

niki/gyári fotók2007-05-06

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Nissan Micra ELLE 1.2 l DIG-S 72 kW (98 LE)

Nissan Micra ELLE 1.2 l DIG-S 72 kW (98 LE) - kiskép

Ár: 4.339.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Nissan Micra ELLE 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT

Nissan Micra ELLE 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT - kiskép

Ár: 4.049.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...

Nissan Micra Visia 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT

Nissan Micra Visia 1.2 l 59 kW (80 LE) CVT - kiskép

Ár: 3.389.000 Ft
Felépítés: Ferdehátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Automata

Részletes adatok...