hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • 728_90_2

Skoda Octavia Scout

A sajtó képviselõi az elsõ körben T55-ös és egyéb lánctalpas harci jármûvekkel elõkészítették az utat.
hirdetés
  • 300_250
  • fiat_haszon_300x250_170411


Fürkész Skoda

Két  autós  próbaútról  írunk  az  alábbiakban:  hazafias  érzelmeink  miatt  elõre  vettük a hazai változatot.  A  másik,  a  nem  hazai  viszont  kissé  nagyobb  kaliberû  volt,  hiszen  majd tízezer kilométert merntek a tesztelõk a nem autópályás megoldásairól híres Szibériában.
 
Az Octavia Scout hosszmérete 4581 milliméter, 1 cm-rel hosszabb, 1,5 cm-rel szélesebb és 1,3 cm-rel magasabb, mint az Octavia 4x4. Az elõl-hátul új formájú lökhárítók, a karosszéria színére fényezett oldalvédõ csíkok és az új profilú ajtóküszöbök egyedi megjelenést adnak a Scoutnak és utalnak a felhasználás lehetõségeire.  A kerékjáratok védõcsíkjai, a ?Scout? feliratú küszöbvédõk az elsõ ajtóknál, és az elsõ és hátsó olajteknõ- illetve differenciálvédõk alkalmassá teszik az autót a nehéz feladatokra. A 17" méretû ?Proteus? elegáns könnyûfém kerekek jól bírják a ?gyûrõdést?.
Az új négykerék-hajtású kombi, amelynek csomagtere akár 1620 literesre növelhetõ. Alkalmas lehet szállítási feladatokra, nagyobb igénybevételû napi használatra, kényelmes családi autónak sem utolsó és a szabadidõ vagy a vakáció során is jól használható útitárs lehet. Az Octavia Scout egyedi megjelenésének ?legfontosabb? de vizuálisan élvezhetõ kiegészítõ eleme, a - csak ezen a modellen látható - jelvény és a polírozott acél kettõs kipufogócsõ.
A már említett tankpályán lehetõségünk nyílt, egy rövid, de igen meggyõzõ tesztvezetés folyamán próbára tenni a Scout-ot. A kényelmes utastér mit sem sejtetett arról, hogy milyen képességekkel ruházták fel a tervezõk az új modellt. Talán a mûszerfalon, az utas oldalán elhelyezett kapaszkodó azért jelzésértékû lehet, a várható élményre nézve.
Természetesen, mielõtt nekilátnak majd egy hasonló túrának, nem árt némi jártasságot szerezni az ilyen utakon való közlekedésben. A kikapcsolt ESP a mély sárban nagyobb esélyt nyújt a bõgázas áthaladáshoz, ahol természetes módon mindvégig korrigálni kellett a néha a védõlemezeken csúszó autó mozgását, de kellõ vezetéstechnikai háttér birtokában, szinte fenomenális az élmény amit a Skoda nyújtani képes. Nagyon fontos tapasztalat volt, hogy az autó mindvégig kézbentartható és irányítható maradt. Soha, egy pillanatra sem volt olyan érzésünk, hogy az autó önállósítaná magát, és ne az történne, amit mi szeretnénk. Ez a terepjárásra is alkalmas  modellek esetében kiemelt fontosságú dolog.
Azok, akik nem valamelyik terepjáróban látják a motorizált jövõjük útját, de szívesen ülnének be egy olyan autóba ami magas szinten nyújtja a tág határok között való autózás élvezetét, komoly alternatívaként vehetik lajstromba a Skoda Octavia Scout-ot.                                                           * Célba ért 17 napos út után a moszkvai Vörös térrõl induló tíz ?koda Octavia Scout modellbõl álló konvoj. A Skodák több mint 9 ezer 700 kilométeres út megtétele után elérték a kitûzött végcélt, amely a japán-tenger-parti Vlagyivosztok volt. A ?Scout Experience? expedíció európai szakasza Rjaszan, Pensza, Szamara és Ufa városain át az Urál mögé, Cseljabinszkig vezetett. Innen a jármûvek a kontinens belseje felé vették az irányt. Oroszország ázsiai területein át, Jekatyerinburg, Omszk, Krasznojarszk és Irkutszk érintésével egészen a Bajkál-tóig haladtak tovább. Az utolsó etap a kínai határ mentén vezetett Vlagyivosztokba, ahol jelképesen az ismert Transszibériai Vasút végállomásánál fejezõdött be ez a nem mindennapos túra.  Az összesen 17 nap során a nyolc ország újságíróiból álló csapat 11 idõzónán áthaladva mindenfajta úton tesztelhette az autókat, Moszkva és környéke aszfaltjától egészen Szibéria és Oroszország távol-keleti vidékeinek köves és földútjaiig. A legrövidebb szakasz 401, a leghosszabb 1059 kilométeres volt.
Kapcsolódó cikkek:

Itt mutattuk be

Ez meg az új haszonjármûvük

bögi/pohu/gyári képek2007-09-30

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Skoda Superb Ambition 1.4 TSI 125 LE

Skoda Superb Ambition 1.4 TSI 125 LE - kiskép

Ár: 7.025.870 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI 160 LE

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI 160 LE - kiskép

Ár: 7.455.280 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI DSG 160 LE

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI DSG 160 LE - kiskép

Ár: 8.068.690 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...