hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • 728_90_2

Új Skoda Superb

Vezet a közép/felsõközép kategóriában, mégis itt az új Skoda Superb.
hirdetés
  • 300_250
  • fiat_haszon_300x250_170411

 

A Skoda bemutatta-  Superb

  A mai nappal a Skoda bemutatta az elsõ hivatalos felvételeit az új Skoda Superb -rõl, mely nagy térkínálatával vezet a közép/ felsõközép gépjármû-kategóriában.  
                               A Skoda Superb eddig is híres volt nagy térkínálatáról-az új méginkább az lesz

Az autó 4838 mm hosszú, 1783 mm széles, 1461 mm magas és 2761 mm tengelytávú. Az új Skoda Superb különbözõ érdekes technikai megoldásokat kínál: többek között az adaptív kanyarkövetõ lámpát, az új elektronikus szabályozott légkondicionálót, és az automatikus parkoló rendszert is megtalálhatjuk majd az új modellekben. 

A legfontosabb mûszaki fejlesztések között szerepel a bi-xenon fényszórók adaptív elsõ világítással (Adaptive Frontlight System; AFS), valamint behúzható integrált fényszóró-mosókkal és automatikus esõérzékelõvel kiegészített rendszere, illetve a „MAXI DOT” kijelzõ. A fényszórók szabályzását végzõ AFS rendszere az elsõ fénykévék geometriájának változtatásával, valamint a teljes elsõ világítás adaptálásával alkalmazkodik a különbözõ menethelyzetekhez. 

E magasan fejlett rendszert az elforduló fényszórók, a kanyarodófény és a fényszórók dinamikus magasságállításának funkciói egészítik ki.  Mivel a biztonság elsõdleges szempont volt a fejlesztések során, az új Škoda Superb-et kilenc légzsákkal szerelték fel.
Az egyesült államokbeli Death Valley extrém körülményei között kimerítõ teszteknek alávetett prototípusokat a 118 kW (160 LE) teljesítményû 1.8 TSI motorral szerelték. Ez a konstrukció az Octavia modellcsaládban az év közepe óta szerepel a kínálatban.    
                               Kategóriákon átívelõ méretek és formák: ez lesz az új Skoda Superb

Az autó három különbözõ benzines és három dízel motorral lesz kapható, és mindegyik kérhetõ lesz manuális- és automataváltóval is. Az új Skoda Superb világpremierje a Genfi Autókiállításon lesz, az autók pedig a Kvasiny-ben található gyárban készülnek majd.   A modell elõértékesítése hazánkban várhatóan júliusban kezdõdik meg, a hivatalos magyarországi modellbevezetés, pedig szeptemberre várható. A hazai importõr elvárásként azt fogalmazta meg az új Skoda Superb -bel kapcsolatban, hogy a korábbi, éves szinten 7-800 db-os értékesítést megduplázzák az új autó érkezésével, amellyel az új Skoda Superb a Fabiahoz, az Octaviahoz és a Roomsterhez hasonlóan kategóriájának meghatározó modelljévé válhat.  
A Superb jelenlegi generációjának sikerét többek között a JD Power nemzetközileg akkreditált szervezet 2007-es vevõelégedettségi tanulmányai is jól mutatják, amelyekben a Superb a vezetõ modellek között szerepelt. Nagy-Britanniában például a Superb a negyedik helyezést érte el a családi modellek kategóriájában, ahol az elsõ helyen a Skoda Octavia végzett. Az összesítésben a Skoda márka a másodikként szerepelt. Németországban, a Skoda legnagyobb piacán a Superb a német vásárlók negyedik legkedveltebb modelljeként a második helyre került a középkategóriában, míg a márka az összesítésben a kilencedik helyen végzett.


     Kapcsolódó cikkek:

Új Skoda Fabia teszt

Skoda Octavia Scout
Új Skoda Fabia bemutató


Hivatalos oldal:

A Skoda Magyarország hivatalos weboldala

pohu/gyári képek2008-01-09

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Skoda Superb Ambition 1.4 TSI 125 LE

Skoda Superb Ambition 1.4 TSI 125 LE - kiskép

Ár: 7.025.870 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI 160 LE

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI 160 LE - kiskép

Ár: 7.455.280 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI DSG 160 LE

Skoda Superb Ambition 1.8 TSI DSG 160 LE - kiskép

Ár: 8.068.690 Ft
Felépítés: Lépcsőshátú
Üzemanyag: Benzin
Váltó: Manuális

Részletes adatok...