hirdetés
hirdetés
  • 728_90
  • gyulai_fiat_tipo_sedan_728x90_180131

Toyota Harrier

A Toyota bejelentette, hogy tervei szerint júniusban érkezik Japánban a vadonatúj Toyota Harrier.

 

Idén csak Japánban

A Toyota bejelentette, hogy tervei szerint júniusban érkezik Japánban a vadonatúj Toyota Harrier, amely az autógyártó ígérete szerint túlmutat majd egy hagyományos SUV keretein. A modell európai forgalmazását nem tervezik, de a benne bemutatkozó technológiák jó eséllyel a jövőben érkező európai modellekben is visszaköszönnek majd.

 Elölről nézve az új Harrier éles vonalvezetésű stílusát tovább erősíti a felső hűtőrácstól a fényszórókig futó vonalak folytonossága. A jellegzetes lámpatestek (az új Harrier különleges dizájnjával összhangban a nappali menetfények kettős L-alakot formáznak) hangsúlyozzák az autó egyéniségét és technikai fejlettségét. Oldalnézetből az autó az egyszerű, letisztult struktúra ellenére is a lendületes mozgás érzetét sugallja, mivel a karosszéria keresztmetszete nagyon dinamikusan változik. A keskenyedő kabin és a karosszériát látványosan kiszélesítő, már-már sportkocsis kerékjárati ívek egy erőteljes, masszív autó benyomását keltik hátulnézetből. Ezt a hatást tovább fokozzák az éles vonalakkal határolt, keskeny hátsó lámpatestek. Az autó hét különböző színárnyalatban rendelhető meg Japánban, köztük a fény-árnyék hatásokat keltő Éjfekete Gyöngyház fényezéssel.

 Toyota_Harrier_01

A középsőkonzol erőteljes, masszív benyomást kelt. A műszeregységet két oldalról körülfogó műszerfal letisztult, nagy felületei az ajtópaneleken is folytatódnak, így a biztonságérzetet és komfortot sugalló dizájn szinte körülöleli az utasokat. A kellemes tapintású, szintetikus bőrrel borított felületek olyan hatást keltenek, mintha a kárpitozás természetes, vastag bőrből készült volna, és mindezt harmonikusan egészítik ki a gőzölt fa tónusát idéző betétek (A gőzölés egy megmunkálási technika, amikor a fát nedvesítéssel és gőzöléssel hajlítják a kívánt ívre, majd rögzítik, hogy száradás után is megtartsa a formáját. Az így készült bútorok közül az úgynevezett Thonet székek a legismertebb darabok.) Mindez határozott minőségérzetet ébreszt. A kabin uralkodó árnyalatai a pasztell árnyalatú barna, szürke és fekete színek.

 Toyota_Harrier_02

Az új Harrier a TNGA (GA-K) platformra épül, ami merev karosszériát és alacsony súlypontot ad, így az autó kényelmesen rugózik, ugyanakkor jól követi a vezető kormányparancsait. A Toyota mérnökei elöl MacPherson rugóstagokat, hátul kettős keresztlengőkaros felfüggesztést alkalmaztak. Az első és a hátsó futómű geometriáját a jóval merevebb karosszéria sajátosságaihoz igazították. A hosszan tartó hangolásnak és tesztelésnek köszönhetően a Harrier úttartása és rugózási komfortja egyaránt kiváló. Hogy az új Harrier ugyanolyan jól kormányozható legyen kis sebességnél, mint az autópályán, a lengéscsillapítók már nagyon kis sebességtartományban is lágyan mozognak, így a vezető jobban érzi az abroncsok tapadását. A kanyarokban jelentkező alulkormányzottságot az aktív kanyarodássegítő asszisztens küszöböli ki. A kormánymozdulatokra gyorsan reagáló, könnyen elfordítható elektromos szervokormánnyal párosítva a rendszer érezhetően javítja az autó kormányreakcióit.

Toyota_Harrier_03

A TNGA platform része a vadonatúj Dynamic Force motor és a Direct Shift CVT sebességváltó legújabb változata. Mindez a folyamatosan tökéletesített Toyota Hybrid System (THS II) hajtással kombinálva élvezetes vezetési élményt és csekély üzemanyag-fogyasztás kínál. A tervezők sok energiát fektettek a hangelnyelő és a rezgéscsökkentő anyagok jól átgondolt felhasználásába, emellett pedig rendkívül hatékony hangelnyelő ablaküvegeket alkalmaztak.

 

vzs/gyári felvételek2020-04-27

hirdetés

Ajánlott olvasnivaló

Érdekes lehet még

Renault Espace Family 2.0 Turbo

Renault  Espace Family 2.0 Turbo - kiskép

Ár: 7.490.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Benzin
Váltó:

Részletes adatok...

Renault Espace Family 2.0 dCi

Renault Espace Family 2.0 dCi - kiskép

Használt Renault Espace dízel évjárat: 2006 km: 195318  itt

Ár: 7.990.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Manuális

Részletes adatok...

Renault Espace Family 2.0 dCi auto FAP

Renault Espace Family 2.0 dCi  auto FAP - kiskép

Ár: 8.290.000 Ft
Felépítés: Egyterű
Üzemanyag: Dízel
Váltó: Automata

Részletes adatok...