hirdetés
hirdetés

Alfa Romeo

Az Alfát 1910. június 24-én alapították a tönkrement Darracq autógyártó cég üzemében, mely Milánó Portello nevű negyedében állt. Ugo Stella irányításával épültek meg az első Alfák. A legelső modell a 24 HP volt. Kiváló vezethetősége és teljesítménye révén hamar hírnevet szerzett a cégnek. A 24 HP 1911-ben a versenypályákon is bemutatkozott. A Targa Florio versenyen a felverődő kövek miatt pilótája balesetet szenvedett, pedig közel állt a győzelemhez.

Az Alfa Romeo fennállásának 90. évfordulóját méltó módon ünnepelte. A 156-os technikáját alapul véve az Alfa Romeo elkészítette a 145/146 páros utódját, a 147-est. A 2000-ben bemutatott három- illetve ötajtós kivitelben készülő autó rengeteg elismerésben részesült. 2001-ben Európa 21 országának 56 szakújságírójából álló nemzetközi zsűri a 147-es Alfát választja az Év autójának. 2002-ben a milánói cég több évtized után újra utcai GTA-t épít. Nem is egyet. A 147 GTA, a 156 GTA és a 156 Sportwagon GTA modellekbe az új fejlesztésű 3,2 literes V6-os motorokat szereli, melynek teljesítménye 250 lóerő.

A feszesre hangolt futómű és a hatsebességes váltó garantálja a vezetés élményét. Technikai újítások sorát mutatja be az Alfa Romeo a különböző autószalonokon. A Forma-1-es versenyautókból ismert Selespeed szekvenciális váltó és az új JTS (Jet Thrust Stoichiometric) motor világszenzáció. Egyetlen gyártó sem tudott még ekkora fajlagos teljesítményű közvetlen befecskendezésű benzinmotort gyártani.

2003-ban elkezdődött a modellfrissítési offenzíva, melynek során átszabták az Alfa Romeo család szinte minden tagját a 147-estől a GTV-ig. Teljesen új modellként mutatkozik be az Alfa GT, egy igazi kupé, mely már régóta hiányzott a márka modellpalettájáról. Gyönyörű formaterve a Bertone stúdió munkáját dícséri. A felfrissített modelleket pedig rövid időn belül újabbak váltják. A 156-os utódja, a 159- es, valamint a Spider/GTV párost leváltó Brera 2005-ben mutatkozik be és a legenda folytatódik...

Az Alfa Romeo világszerte jó megjelenésű, sportos márka hírében áll. Elismerik fényes sportkarrierje és fejlett műszaki megoldásai miatt is, autói pedig a versenyszellemet csempészik bele a mindennapi autózásba. Az új modellek is erőteljesen jelenítik meg a márka élettel teli kreativitását, miszerint sokkal több, mint hasznos közlekedési eszköz. Az Alfák mindig is olyan embereknek készültek, akik többet várnak a szükségszerűségnél, és az érzelmek világába merülnek: számít nekik a jó ízlés, a kifinomult műszaki tartalom, a vezetés tiszta élvezete, és az egyéniség kifejezése.

/Forrás: márkahonlap/

Hivatalos oldal: http://www.alfaromeo.hu
Alfa Romeo MiTo 4.137.000 Ft-tól
Alfa Romeo Giulietta 5.450.000 Ft-tól
Alfa Romeo 159 8.475.000 Ft-tól